SDO beloont zichzelf niet

0
638

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Devinco uit Deventer kwam op bezoek. In het verleden stonden de ploegen al vaker tegenover elkaar, maar de laatste seizoenen niet meer.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter voor het eerst. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Devinco. In de aanval daarop antwoordde SDO meteen. Daarna was het weer de beurt aan Devinco. Opnieuw was er een mogelijkheid voor de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen, maar een strafworp werd gemist. Daarna sloeg de ploeg uit Deventer een gat naar 1-4. SDO gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug naar 3-4. Daarna schakelde Devinco een tandje bij en sloeg opnieuw een gat van 3 doelpunten, 3-6. In de laatste 10 minuten van de eerste helft nam de thuisploeg het heft in handen, en met 4 doelpunten op rij bepaalden de Westerhaarders de ruststand op 7-6.

In de tien minuten na rust werd er niet gescoord. Beide ploegen lieten veel kansen onbenut. Na lang wachten viel het doelpunt, Devinco kwam op gelijke hoogte. Niet snel daarna kwam SDO opnieuw op voorsprong, 8-7. Daarna kreeg SDO meer moeite met scoren, de voorsprong kon niet behouden worden. Bij de stand 8-9, mistte SDO een strafworp. Dit was een goede mogelijkheid om weer naast de Deventenaren te komen. Jammerlijk viel het doelpunt aan de andere kant. SDO gaf de moed niet op en beloonde zichzelf met de aansluittreffer. Dichterbij dan dat kwam de ploeg niet. In de laatste minuten scoorde Devinco nog 2 keer en besliste de wedstrijd. Einduitslag: 9-12.

Volgende week speelt SDO 1 thuis om 15:30 uur tegen HHV 1 uit Hollandscheveld.