SDO beloont zichzelf met een punt

0
1576

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, speelde het eerste team van SDO tegen Hemur Enge uit Amerongen. Eva Slot en Vera van Limbeek mochten vandaag in de basis beginnen bij de Westerhaarders. Dit betekende voor deze speelsters uit de A1 het debuut in de hoofdmacht van SDO. Hemur Enge had bij aanvang van de wedstrijd 2 punten meer dan de SDO’ers. Bij winst zouden de Oranjehemden op gelijke hoogte kunnen komen met de bezoekers. De Westerhaarders werden vandaag gecoacht door Rick Zomer.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter de wedstrijd in om 15.30 uur. Het eerste doelpunt, gemaakt door debutante Eva Slot, viel aan de kant van de thuisploeg. Na dit mooie afstandsschot volgde een groot applaus van de toeschouwers. Het tweede doelpunt liet even op zich wachten maar volgde ook, weer aan de kant van SDO, 2-0. Een prima start dus voor de oranje formatie. De tegenpartij wist even later een strafworp te benutten waardoor er een stand van 2-1 op het scorebord kwam te staan. De Oranjehemden wisten de korf weer te vinden, waardoor het verschil weer twee doelpunten was, 3- 1. Echter liet Hemur Enge hun spreekwoordelijke ‘kop’ niet hangen. De bezoekers kwamen naast de SDO’ers en stonden niet veel later zomaar voor, 3-4. SDO toonde veerkracht. Met veel strijdlust knokte de ploeg voor de gelijkmaker. Dit loonde zich met een doelpunt uit het boekje. De ploegen gingen rusten met een 4-4 tussenstand.

Na een peptalk van de coach gingen de Westerhaarders terug het veld in. Echter lukte het beide teams niet om tot scoren te komen. De teams verdedigden sterk, daarnaast wisten de ploegen de gecreëerde kansen niet af te ronden. Het eerste doelpunt viel pas na 20 minuten aan de kant van de bezoekers, 4-5. SDO antwoordde snel met een mooie doorloopbal, 5-5. Opnieuw kwam Hemur Enge op voorsprong, 5-6. Even leek het erop dat de bezoekers met de overwinning aan de haal gingen, maar met een mooi afstandsschot gooide Brian Slaghuis roet in het eten voor de uitploeg, 6-6. In de laatste minuut zag Hemur Enge en doelpunt afgekeurd worden. Ook SDO wist niet meer tot scoren te komen. Na 60 minuten floot de dienstdoende scheidsrechter voor het einde. Eindstand SDO – Hemur Enge 6-6

Een verdiend punt voor SDO. De ploeg speelde met veel wilskracht en knokte voor elke bal, daardoor voelde dit als een overwinning. Na deze rumoerige week richt SDO zich met volle moed op de streekderby die volgende week gespeeld zal worden tegen KIOS ‘45. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur en wordt gespeeld op het thuisfront van de Oranjehemden in Westerhaar.