SDO A1 toont veerkracht en wint van UNI A1

0
1554

Afgelopen zaterdag stond voor SDO A1 de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. De ploeg speelde thuis in Westerhaar tegen UNI A1 uit Kloosterhaar. Geen onbekende tegenstander, want de ploegen speelden al 4 keer tegen elkaar, SDO won 3 keer en UNI 1 keer. Deze wedstrijden leverden vaak veel strijd en spanning op. De ploeg van Gerard Fidom en Henk Jan Otten wil graag bovenin eindigen, maar dan moesten de SDO’ers vandaag wel winnen van deze lastige tegenstander.

SDO A1 begon niet heel sterk aan de wedstrijd. UNI profiteerde hiervan en kwam op een 0-2 voorsprong. Op dat moment wist een dame van SDO de aansluitingstreffer te maken, 1-2. Daarna was het weer de beurt aan de bezoekers, de ploeg uit Kloosterhaar liep uit naar 1-4. Ondanks dat SDO A1 niet heel goed speelde, wisten de Oranjehemden voor rust toch nog de schade te beperken tot 3-4.

De coach gaf in de rust aan dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden, om de achterstand om te buigen in een overwinning. Toch was het UNI dat als eerste scoorde in de tweede helft, 3-5. Daarna pakte het damesteam van SDO het goed op en scoorde 3 keer op rij, 6-5. In de slotfase was het nog lang spannend. SDO was de bovenliggende partij, maar wist de kansen niet te verzilveren. Uiteindelijk viel het doelpunt wel en de SDO’ers dachten de wedstrijd binnen te hebben, 7-5. Maar UNI antwoordde meteen met een afstandsschot, 7-6. In de laatste minuut van de wedstrijd besliste SDO alsnog de wedstrijd, door een mooie uitgespeelde aanval af te ronden met een doelpunt. Einduitslag SDO A1 – UNI A1 8-6

Een goede start aan de voorjaarscompetitie dus voor SDO A1. 14 april staat de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg moet hiervoor afreizen naar Enschede om daar te spelen tegen het sterke DOS WK A2. Opnieuw geen gemakkelijke opgave, maar de ploeg heeft dit seizoen al een aantal keer laten zien, dat men ook kan winnen van sterke tegenstanders.