SDO 2 wint na een strijdlustige wedstrijd tegen Blauw- Zwart 2

0
1479

Om 14:00 uur blies scheidsrechter J. Smits onder het genot van een stralend zonnetje en een lekkere temperatuur de eerste veldwedstrijd van SDO 2 in. SDO 2 speelde deze wedstrijd tegen Blauw- Zwart 2. In het eerste deel van de veldcompetitie lukte het SDO 2 niet om de winst tijdens de uitwedstrijd te behalen en ook in de zaal had SDO 2 het altijd lastig tegen deze ploeg.

Na een week waarin goed getraind werd en een positieve sfeer binnen het team heerste, ging SDO 2 vol strijdlust de wedstrijd in. Al snel opende SDO de wedstrijd met een doelpunt waardoor de Oranjehemden op voorsprong kwamen. Helaas scoorde Blauw- Zwart mee waardoor de stand op 1-1 kwam. Vanaf dat moment verdedigde SDO erg goed en zorgden zij ervoor dat Blauw- Zwart alleen korte aanvallen kon opzetten en hierdoor niet tot scoren kwam. De aanval van SDO profiteerde hiervan en rondde in tegenstelling tot Blauw- Zwart wel haar kansen af waardoor zij op een 4-1 voorsprong kwam. Het spelbeeld veranderde in de eerste helft niet. De Oranjehemden bleven strijdend de voorsprong behouden waardoor de kleedkamer na 35 speelminuten bezocht werd met een 9-4 ruststand.

Na de rust wist SDO dat zij de focus tegen deze ervaren ploeg niet mochten verliezen. In het eerste deel van de tweede helft veranderde het speldbeeld niet. SDO bleef op de goede momenten scoren en behield de voorsprong op Blauw- Zwart tot een stand van 13-9. Echter begon de vermoeidheid bij de Oranjehemden toe te slaan. Blauw- Zwart profiteerde hiervan waardoor zij terugkwamen op een gelijke stand van 15-15. In de slotfase van de wedstrijd wist SDO toch de rust te bewaren en zette lange aanvallen op. De scheidsrechter blies in een van de laatste minuten van de wedstrijd voor een strafworp aan de kant van de Oranjehemden. Deze werd afgerond waardoor de Oranjehemden de wedstrijd in de hand hielden en de wedstrijd over de streep trokken met een stand van 16-15.

SDO 2 kan met trots terugkijken op deze wedstrijd waarin de ploeg liet zien dat zij met plezier en strijdlust een goed spel op de mat kan leggen. Over twee weken speelt SDO 2 thuis tegen SKF 5 om 14:00 uur in Westerhaar.