SDO 2 boekt vooruitgang, maar moet duur betalen voor onnodige fouten.

0
1100

sdo2.jpgAfgelopen zaterdag reisde SDO 2, voor de tweede keer dit seizoen, af naar Veenendaal voor een wedstrijd tegen SKF 5. De eerste wedstrijd werd vanwege de weersomstandigheden bij een stand van 6 – 6 in de rust gestaakt. Beide ploegen wisten dus op voorhand dat er kansen lagen om de twee punten binnen te halen.

SKF 5 stond voor het begin van de wedstrijd op 6 punten uit 6 wedstrijden. SDO stond één plekje lager op de ranglijst met 3 punten uit eveneens 6 wedstrijden.
Beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut stond er 1-1 op het scorebord. Door veel diepte in het spel te houden wist SDO langzaam maar zeker een gaatje te slaan. Na zo’n twintig minuten stond er 4-6 in het voordeel van SDO op het scorebord. SKF wisselde in de eindfase van de eerste helft haar aanvoerder. Dit pakte goed uit. De ingevallen speler wist vrij snel twee keer de korf te vinden. SKF ging ook daarna wat effectiever met de kansen om en strafte een aantal onnodige fouten van SDO genadeloos af. SKF liep uit naar 8-6. Bij een 10-8 voorsprong voor SKF floot de prima fluitende scheidsrechter C. Boere voor de rust.

De tweede helft duurde het even voordat er gescoord werd. SDO was de eerste ploeg na rust die tot scoren wist te komen. SKF gaf even niet thuis en SDO wist nog vier keer tot scoren te komen. Stand 10-13. SDO leek de wedstrijd binnen te gaan halen. Niets was echter minder waar. SKF knokte zich door goed spel, en wederom wat onnodige foutjes aan de kant van SDO, terug in de wedstrijd. SKF kwam op 14-13 voorsprong. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kwam SKF op een 17-15 voorsprong. SDO kon nog terugkomen tot 17-16, maar wist helaas in de twee aanvallen die het nog kreeg niet de verdiende gelijkmaker te maken. SKF wist de wedstrijd winnend af te sluiten met 17-16.
SDO speelde goed en had zeker meer verdiend. Maar liet door foutjes op cruciale momenten de punten achter in Veenendaal.
11 november speelt het tweede tegen Blauw Zwart 2. De hoofdmacht van SDO speelt eveneens tegen Blauw Zwart, de ploeg van voormalig trainer Marco Groothuis. Deze wedstrijden zijn voorlopig vastgesteld op respectievelijk 16:50 en 15:30 uur.