SDO 1 verliest en degradeert

0
1565

Afgelopen zaterdag speelde SDO haar laatste wedstrijd van het seizoen. Topploeg Achilles uit Almelo kwam op bezoek. Beide ploegen hadden belangen bij de winst vandaag, Achilles kon de punten goed gebruiken in de strijd om promotie en SDO kon degradatie voorkomen door de punten te pakken. Het vorige duel tussen de twee ploegen werd gewonnen door Achilles met 32-12. SDO wist dat het niet makkelijk zou worden, maar hoopte wel op een stunt.

In de beginfase van de wedstrijd wisten beide ploegen meteen tot scoren te komen, na een paar minuten stond het 1-1. Daarna was het Achilles dat een gaatje sloeg naar 1-5. SDO kon hier niet genoeg tegenover zetten. Via de tussenstand 2-6, liepen de bezoekers uit naar een 3-10 ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Achilles was de betere ploeg en dit was terug te zien in het scoreverloop. Na 10 minuten in de tweede helft was het 4-14. In het laatste deel van de wedstrijd herpakte SDO zich enigszins, maar kwam nooit meer in de buurt van de bezoekers. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Margreet Nijboer een publiekswissel en een staande ovatie. Ze stopt tijdelijk met korfballen, maar hoopt volgend seizoen terug te keren. Eindstand SDO  – Achilles 8-20

Door deze nederlaag is SDO nu officieel gedegradeerd uit de derde klasse. Daardoor zal de ploeg volgend jaar weer uitkomen in de vierde klasse. Nu gaat de ploeg zich voorbereiden op het tweede deel van de veldcompetitie, waar de ploeg in de middenmoot staat in de vierde klasse en naar boven wil kijken. Via deze weg willen de Oranjehemden het vele publiek dat steeds aanwezig was bij de thuiswedstrijden bedanken voor hun steun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier