SDO 1 speelt gelijk tegen Blauw Zwart 1

0
1048

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO 1 de eerste zaalcompetitiewedstrijd op het programma. Blauw Zwart 1 van voormalig hoofdtrainer Marco Groothuis, kwam op bezoek. Voor SDO betekende deze wedstrijd een terugkeer in de 3de klasse, na 2 jaar gespeeld te hebben in de 4de klasse. Doordat de ploeg vorig seizoen kampioen werd in de zaal, dwong men promotie af. In het verleden speelden de ploegen regelmatig tegen elkaar, in deze wedstrijden waren de teams vaak aan elkaar gewaagd.

Om 16:50 uur floot de scheidsrechter voor het eerst. Het vele publiek zag SDO na een prima aanval meteen de voorsprong pakken, 1-0. Niet veel later maakte Blauw Zwart gelijk. In de beginfase ging het lang gelijk op. Bij een 3-3 tussenstand sloeg SDO een gaatje naar 5-3, maar niet veel later stonden de ploegen weer op gelijke hoogte, 6-6. Opnieuw sloeg de thuisploeg een gat van twee doelpunten, 9-7. Los komen van de bezoekers lukte de Westerhaarders niet, want niet veel later stond er opnieuw een gelijke stand op het bord, 9-9. In de laatste minuut voor rust kwam SDO nog 1 maal tot scoren. Zo gingen de Oranjehemden met een 10-9 voorsprong de kleedkamer in.

Direct naar rust wist een heer van SDO de korf te vinden, 11-9. Daarna nam Blauw Zwart het heft in handen. De bezoekers maakten 4 doelpunten op rij en kwamen zo voor het eerst op voorsprong, 11-13. SDO schakelde daarna een tandje bij en wist het gat te dichten, 13-13. De ploeg van Jan Nijkamp wist daarna zelfs uit te lopen naar 16-13. Blauw Zwart wisselde en bracht twee ervaren krachten in het veld. De bezoekers kwamen daarna terug tot 16-15. Het beloofde een spannende slotfase te worden, waarin de wedstrijd alle kanten op kon gaan. SDO probeerde daarna de wedstrijd over de streep te trekken en kwam op een 18-16 voorsprong. Helaas voor de Westerhaarse formatie, kwamen de bezoekers weer dichterbij in de slot minuten. In de laatste minuut wist de uitploeg zelfs op gelijke hoogte te komen, 19-19. SDO kreeg nog 1 aanval, maar hierin wist de ploeg niet meer te scoren. De scheidsrechter blies voor het einde bij een gelijke stand. SDO 1 – Blauw Zwart 1 19-19

Het was een leuke wedstrijd voor de supporters. Beide ploegen streden voor de winst, maar het werd dus een puntendeling. Zo pakte SDO haar eerste punt in de 3de klasse. De ploeg speelt volgende week in Bergentheim tegen KIOS 1. De Oranjehemden hopen in deze echte derby, de punten mee huiswaarts te nemen. Deze wedstrijd begint om 17:20 uur.