SDO 1 na winst “Herbstmeister”

0
2120

Op zaterdagmiddag 15:15 uur mocht de hoofdmacht van SDO aantreden tegen Ons Clubje uit Glanerbrug. Om ongeslagen het volgend jaar in te gaan weten de Oranjehemden dat het de punten in Westerhaar moet houden. Dit bleek achteraf geen makkelijke missie.

SDO weet meteen in de beginfase goede aanvallen op de mat te leggen. Deze aanvallen wisten de Oranjehemden helaas pas na 7 minuten te benutten, waardoor er een stand van 1-0 op het scorebord genoteerd werd. Echter weet Ons Clubje ook het mandje te vinden, waardoor er meteen weer 1-1 genoteerd werd. Na een kwartier spelen stond het nog maar 3-3. De kansen waren er wel, maar SDO weet zichzelf niet te belonen en heeft teveel kansen nodig. Ons Clubje maakt hier gretig gebruik van en weet brutaal de leiding te nemen door uit te lopen naar 3-7. Dit was nieuw voor de ploeg van Vincent Weghs die dit seizoen vaak 4 a 5 doelpunten wist voor te komen en dit dan volwassen wist uit te spelen als de scheidsrechter voor het laatst floot. De ploeg uit Westerhaar keek dus voor het eerst tegen een achterstand aan voor rust. Nu was het de taak om deze achterstand om te buigen naar een voorsprong. Voor rust weet de ploeg nog aan te sluiten tot 5-7 door een afstandschot en een klein kansje. In de rust werd er opgemerkt dat de kansen meer benut moesten worden en er met het mes tussen de tanden gevochten moest worden om zo toch de punten in Westerhaar te houden.

In de tweede helft houdt SDO zich vlak na de rust niet aan de gemaakte afspraken. Er wordt nog steeds slordig gespeeld en niet goed genoeg naar elkaar geluisterd en Ons Clubje weet weer een doelpunt te maken en loopt weer uit naar 5-8. Dan is er een fase waar SDO laat zien dat er in Westerhaar niks te halen valt voor de bezoekers. In 6 minuten tijd weet de Reas/O&O formatie weer op gelijke hoogte te komen door bij een stand van 8-9 de 9-9 op het scorebord te noteren door een mooi afstandschot van een dame. Vincent Weghs besluit een time-out te nemen. De ploeg hoort de volgende woorden “dit is de fase waar we moeten laten zien dat wij meedoen voor de bovenste plekken en gas moeten geven”. SDO besluit echter hier geen gehoor aan te geven en laat het totaal lopen. De ploeg krijgt in nog geen 5 minuten tijd vier doelpunten tegen 9-13. Een klap was uitgedeeld door Ons Clubje. Maar SDO weet het hoofd koel te houden door zeven minuten voor tijd aan te sluiten naar 11-13. Een tactische wissel waarbij Tobias Noppers het veld betreedt en meteen zijn waarde bewijst door twee prachtige treffers te maken 13-13. Er waren nog 5 minuten te spelen de kansen gingen over en weer. Echter weet een heer van SDO een mokerslag uit te delen door de 14-13 in het mandje te werpen door een afstandschot. Er brak een slotfase aan waarbij Ons Clubje druk weet uit te oefenen op de verdediging van de Oranjehemden. Hier werd niet uit gescoord. SDO verzuimt echter om de wedstrijd in het slot te gooien door twee honderd procent kansen te missen. Ons Clubje kwam in tijdsnood en kon geen aanval meer opzetten. SDO weet haar vierde wedstrijd om te zetten naar winst. Dit betekent dat de ploeg uit Westerhaar ongeslagen het volgend jaar in gaat luiden en aan top blijft van de ranglijst.

Via deze weg willen de spelers en staf iedereen bedanken voor de support die wij hebben mogen ontvangen deze vier wedstrijden en hopen op jullie te mogen rekenen wanneer SDO 1 haar competitie op 11 januarj hervat tegen KIOS’45 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Bergentheim om 16:05 uur. Ook willen de spelers en staf jullie via deze weg alvast hele fijne feestdagen wensen.