‘SDO 1 en UNI 1 spelen gelijkspel in spannende streekderby’

0
951

UNI – SDO 8-8 (3-3)
foto_059571_378
Afgelopen zaterdag 19 januari was er in de sporthal de Möllincksslag in Bergentheim een spannende korfbalwedstrijd tussen streekgenoten UNI uit Kloosterhaar en SDO uit Westerhaar. Beide teams lieten geen hoogstaande wedstrijd zien. Door griep gevelde Angela Knol stond jeugdspeelster Fennanda Riethorst voor SDO in de basis. In de eerste helft viel ook aanvoerder Anno Sportel van SDO uit met een knieblessure. Jeugdspeler Brendan Stegehuis moest zijn plek al vroeg in de wedstrijd vervangen en speelde een prima wedstrijd. Er werd weinig gescoord door beide ploegen met een 3-3 op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht voor de rust. De tweede helft begon UNI de korf wel te vinden en kon de stand naar 7-3 brengen. Hierna kende UNI een minderde fase van de wedstrijd. SDO zag een uitweg speelde defensiever maakte kansen wel af en kon de stand in de 24e minuut naar de 8-8 brengen wat gelijk de eindstand was van dit spannende streekduel. Dineke Schippers zorgde voor 4 treffers. Een verdiende punt voor beide ploegen.

Doelpunten SDO: Dineke Schippers 4x, Mirella Jaspers 2x, Jan Willem Smelt en Rick Hartman beide 1x.

Aankomende zaterdag speelt SDO 1 tegen Avereest 1 deze wedstrijd zal gespeeld worden in ‘Kulturhus De Klaampe’ in Westerhaar. Om 19:50 zal deze wedstrijd van start gaan.
De vorige wedstrijd tegen Avereest won SDO bij Avereest met 16-13.