Schrijvers te gast in Twenterand

0
448

In de maand november bezoeken weer enkele schrijvers van jeugdboeken de scholen in Twenterand.

Op 11 en 12 november brengt Erik van Os een bezoek aan CBS De Fontein Hoofdweg, CBS De Regenboog en PC Dalton basisschool De Maten. 

Erik is een graag geziene gast op de scholen, hij bezocht Twenterand al diverse malen.
Erik en zijn vrouw Elle van Lieshout schrijven sinds 1990 samen kinderboeken, liedjes, versjes en teksten voor tijdschriften en leesmethodes. Erik volgde een opleiding tot kleuterleider en studeerde een paar jaar Nederlands.
Hij werkte met kleuters, als brugwachter, poppenspeler, gezondheidsvoorlichter en als redacteur bij een kindertijdschrift.

Introductie scheiding

Op 13 november komt het schrijversechtpaar Theo en Marianne Hoogstraaten naar Het Noordik in Vroomshoop voor een ontmoeting met de leerlingen van klas 3.

In de jaren tachtig schreef Theo zijn eerste jeugdboek. Marianne’s rol van kritische lezer groeide uit tot die van coauteur. Sinds 2005 staat ook Marianne’s naam op de omslag en sindsdien schrijven ze samen. Na twintig jeugdboeken vonden ze het tijd om hun talent uit te dagen. Bij de verschijning van hun eerste literaire thriller, “Een middag aan zee”, was het meteen duidelijk dat ze ook in dit genre uitmunten in oorspronkelijkheid en actualiteit. De laatste jaren schrijven ze afwisselend voor jongeren en volwassen. Telkens spannende thrillers, rond actuele thema’s. Theo en Marianne zeggen daarover: “We proberen altijd thrillers te schrijven met een zinderende spanningsboog en vaak een vrouw wier leven volkomen onverwachts op z’n kop wordt gezet als hoofdpersoon”.
Hun laatste jeugdboek “Youngstars” is heel herkenbaar voor jongeren, die houden van t.v. programma’s als The Voice of Holland.

Op 14 november komt kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander naar 3 scholen in Twenterand: CBS De Fontein Hoofdweg, RK Willibrordusschool en PC Dalton basisschool De Maten.

Daar wachten de leerlingen van de groepen 4 of 4/5 op haar om van alles te horen over de leuke boeken die Vivian schrijft voor jonge kinderen, zoals de series De Roskam, De Effies, Supersticks en nog veel meer. De leerlingen hebben al weken gelezen uit haar boeken dus weten er al veel van.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier