SCHOOLTENNISTOERNOOI IN WESTERHAAR GROOT SUCCES !

0
1185

sam-2589-kopie.jpgWoensdag 23 maart is er in de Klaampe in Westerhaar een schooltennistoernooi gehouden voor alle kinderen van de basisscholen in Westerhaar. Dit toernooi was ter afsluiting van de tennislessen die alle kinderen van groep 1 t/ 6 hadden gehad in de afgelopen weken. Deze lessen zijn in samenwerking met de gemeente Twenterand georganiseerd.
Ter afsluiting heeft tennisleraar Lawrence Beijer van tennisvereniging TVWV een toernooi in elkaar gezet en kreeg hierbij hulp van Matthijs Nieuwerth van de gemeente Twenterand en vrijwilligers van de tennisvereniging. Het toernooi was opgesplitst in twee groepen. Het eerste uur was voor alle kinderen van groep 1 t/m 4. Er was een spellencircuit uitgezet, waarbij punten konden worden behaald op balbehendigheid en snelheid. Dit zijn normaal ook de basisbeginselen voor jonge kinderen die net beginnen met tennissen.
Het 2e uur was voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. De kinderen hadden zelf teams samengesteld en er werd gestreden of hun leven ervan af hing. Vaak wordt het credo: meedoen is belangrijker dan winnen gebruikt, maar bij deze groepen was er maar 1 doel: winnen! Uiteindelijk bleven er in de finale 2 groepen over die heel erg aan elkaar gewaagd waren. Omdat er wat onduidelijkheid was over de puntentelling heeft Lawrence uiteindelijk na overleg met alle finalisten besloten om beide groepen als winnaar aan te wijzen en ze zullen dus de wisselbeker delen.

Introductie scheiding

Totaal hebben deze middag bijna 100 kinderen aan het schooltoernooi deelgenomen. De tennisvereniging hoopt hiermee te bereiken dat er meer aandacht komt in Westerhaar bij de kinderen voor deze mooie sport.

OPEN DAG
Woensdag 30 maart is er van 14.00 tot 16.00 uur bij de tennisvereniging TVWV aan de Zwembadlaan in Westerhaar een open dag voor iedereen die interesse heeft om op tennis te gaan. Deze middag zullen er samen met de tennisleraar verschillende tennisoefeningen gedaan worden en ook zullen er leden van de vereniging aanwezig zijn om alle vragen over lidmaatschap, tennisles en overige vragen te beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier