Schooldamtoernooi Westerhaarse scholen groot succes

0
425

Woensdag 15 februari was het dan zover. Eindelijk mochten de leerlingen van alle basisscholen in Westerhaar-Vriezenveensewijk weer de degens met elkaar kruisen. Damclub Witte van Moort was organisator van dit spektakel en Westerhaars onderonsje.

Veel kids van CBS De Fontein Oranjestraat, CBS de Fontein Hoofdweg en OBS de Blokstoeke keken er van tevoren naar uit, dat bleek ook wel uit het enthousiasme tijdens het toernooi en de aanloop ernaartoe. Leuk overigens om ook te zien dat veel ouders en leerkrachten hun jeugd kwamen aanmoedigen!

In de periode voor het toernooi hadden de leerlingen van alle drie de scholen van de groepen vijf tot en met acht met belangstelling deelgenomen aan een interactieve les, waarin de basisbeginselen van de damsport werden uitgelegd. Ook was er op elke school al een persoonlijk schooldamtoernooi georganiseerd, waaraan veel plezier werd beleefd en veel bekers konden worden uitgereikt.

Na een korte herhaling van zetten, werden de enthousiastelingen in poules ingedeeld. Er was een onderscheid tussen welpen (groep vijf en zes) en pupillen (groep zeven en acht).  Er werd in een aantal rondes fel gestreden om de eerste plek, ook al werd erop gehamerd, dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Bij de pupillen was het de Fontein locatie Oranjestraat die de felbegeerde beker mee naar huis mocht nemen.  Bij de welpen was de eer dit maal voor de Fontein locatie Hoofdweg. In een spannende vierde ronde na de pauze, wisten zij de naaste concurrent Fontein Oranjestraat te verslaan en daarmee de titel veilig te stellen. De Blokstoeke gaf in een officiële reactie na het toernooi aan dat het gebrand was om volgend jaar één van de titels te willen veroveren. 

Het was weer mooi om trotse glimlachen en soms zelfs verwondering op het gezicht van de kinderen te zien als er mooie zetten worden uitgevoerd én kinderen hun felbegeerde beker in ontvangst nemen voor hun school.

Damclub Witte van Moort wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het toernooi en de leerkrachten en ouders bedanken voor hun support. Wij wensen de Westerhaarse scholen alvast veel succes met de naderende halve finale voor het Provinciale Schooldammen. Deze staat op woensdagmiddag 22 februari op de agenda in Westerhaar. Dus mocht u zich vervelen, komt u dan even een kijkje nemen?

Ben je enthousiast geworden? Voor de kids is er de kans om vrijblijvend en kosteloos langs te komen op de vrijdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Volwassenen zijn elke donderdag vanaf 20.00 uur van harte welkom. Voor scholen die ook interesse hebben aan een dynamisch toernooi en kennismaking met de damsport, laat het ons gerust weten en neem contact met ons op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier