Schooldamtoernooi Damclub Witte van Moort bij OBS De Blokstoeke groot succes

0
609

Vrijdag 20 januari was het dan zover. Eindelijk mochten de leerlingen van de groepen vijf tot en met acht weer de degens met elkaar kruisen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Veel kids van OBS De Blokstoeke keken er van tevoren naar uit, dat bleek ook wel uit het enthousiasme tijdens het toernooi en de aanloop ernaartoe. De week daarvoor hadden de leerlingen van de Westerhaarse school met belangstelling deelgenomen aan een interactieve les, waarin de basisbeginselen van de damsport werden uitgelegd door Gil Salomé en Frank Schippers.

Na een korte introductie en herhaling van de spelregels, werden de enthousiastelingen in poules ingedeeld. Er werd in drie rondes fel gestreden om de bovenste plekken in de poule, ook al werd erop gehamerd, dat meedoen belangrijker is dan winnen. Hoe gaaf is het dan om trotse glimlachen en soms zelfs verwondering op het gezicht van de kinderen te zien als er mooie zetten worden uitgevoerd én kinderen hun felbegeerde beker en medaille in ontvangst te zien nemen. En tevens is het mooi om te zien hoe kinderen na een tegenslagje van een verliespartij hun rug rechten en vol goede moed verder gaan.

Als organisatie is het ook mooi om te zien en ervaren hoe goed de juffen doorgaans de klas onder controle hadden, waardoor het toernooi en het les geven vlekkeloos konden plaatsvinden. Groot compliment daarvoor. Ook dank en compliment voor de constructieve communicatie vanuit de damclub met de school.

Als laatste willen we gebruik maken van de mogelijkheid om de gemeente Twenterand te bedanken voor de structurele steun die we mogen ervaren om actief de denksport in de breedte te blijven uitoefenen. Niet zonder reden, want een gezond stel hersenen verbetert het werkgeheugen, aandacht en het probleemoplossend vermogen voor zowel kids als volwassenen, aldus Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie.

Damclub Witte van Moort wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit spektakel. Ben je enthousiast geworden? Voor de kids is er de kans om vrijblijvend en kosteloos langs te komen op de vrijdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Volwassenen zijn donderdag vanaf 20.00 uur van harte welkom. Voor scholen/bedrijven die ook interesse hebben aan een dynamisch toernooi en kennismaking met de damsport, laat u het ons weten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier