Scholieren kennen nu gevaren van landbouwvoertuigen

0
965

Meer dan vijftig leerlingen van groep 7 en 8 van de Fontein en de Blokstoeke uit Westerhaar hebben gemerkt dat de landbouwvoertuigen overweldigend groot zijn. Ze hebben afgelopen week uitgelegd gekregen van onder meer loonwerkers en leerlingen van het Agrarisch Onderwijs Centrum. De gevaren zijn zoal de dode hoek en het uitzwenken van aangekoppelde ploegen, hooischudders of kiepwagens. Alle leerlingen ontvingen na afloop een bewijs van deelname.

Fenje Nevenzel, projectleidster en contactpersoon Veilig Verkeer Nederland Twenterand: ,,Kinderen weten vaak niet of onvoldoende waar de gevaren schuilen van het landbouwverkeer. Door dit project krijgen ze een duidelijk beeld hoe ze veiliger kunnen deelnemen aan het verkeer.”

Introductie scheiding

Het project werd gehouden op het terrein van loonbedrijf Wardenier aan de Tonnendijk in Vroomshoop. Ook bij een volgende Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL) project kan weer van dit terrein gebruik worden gemaakt.

Wethouder van verkeer en vervoer, Roel Koster, zei blij te zijn met het project. Koster: ,,Schoolgaande kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en op deze manier worden ze bewust gemaakt van de risico’s van de landbouwmachines. Als gemeente Twenterand willen we samen met de politie en Veilig Verkeer Nederland zorg dragen voor goede projecten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier