Scholieren en vrijwilligers de straat op tegen zwerfafval

0
687

Maandag 15 maart start voor het tweede jaar het zwerfafvalproject Natuurlijk Schoon. Meer dan 13.000 scholieren en vrijwilligers uit 16 ROVA-gemeenten uit de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland gaan de straat op om het zwerfafval aan te pakken. In deze week, die van maandag 15 maart tot en met zaterdag 20 maart duurt, zijn elke dag tal van activiteiten gepland. Ook Twenterand draagt een steentje bij.

Scholen
In totaal doen 17 scholen uit Twenterand mee aan de actie. Gewapend met rode petjes, veiligheidshesjes, handschoenen, vuilniszakken en grijpertjes gaan scholieren de strijd aan. Onder begeleiding van leraren en ouders gaan ze het zwerfafval inzamelen.

Gemeenten
De gemeente Twenterand is een van 16 gemeenten die meedoen aan de actie. In samenwerking met de gemeentewerf worden de scholen scholen en verenigingen die aan de acties meedoen voorzien van de materialen zoals de hesjes en de grijpertjes. Ook wordt er gezorgd voor een versnapering en iets te drinken.

Natuurlijk Schoon
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject, dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met gemeenten, Landstede, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en (wijk)verenigingen worden bestaande en nieuwe zwerfafval-acties gecombineerd onder de naam Natuurlijk Schoon. In 2009 werd voor de eerste keer de actie gehouden, er deden toen bijna 12.000 scholieren en vrijwilligers mee. De actieweek start op maandag 15 maart en wordt afgesloten op zaterdag 20 maart, de dag van Nederland Schoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier