Schippers en Hessing in de prijzen op Nieuwjaarsdamtoernooi

0
665

dammen_131_05Op de eerste zaterdag van 2010 werd in Den Ham het traditionele Nieuwjaarsdamtoernooi georganiseerd door de plaatselijke damvereniging de Hammerdammer.
Damclub Dez/WvM was met een drietal leden vertegenwoordigd. Roelof Schippers behaalde een tweede plaats in de eerste klasse. De damnestor kwam tot drie punten uit drie wedstrijden. Gerwin Mollink, uitkomend in de hoofdklasse, had niet bepaald zijn dag en verloor al zijn drie gespeelde partijen. Vooraf had Mollink zijn score, bij monde van een grap al aangekondigd. De derde troef van Witte van Moort, Gerbrand Hessing eveneens uitkomend in de hoofdklasse, werd eerste in zijn poule met vijf punten uit drie wedstrijden. Hessing versloeg Gerrit Bosch uit Almelo en Jan Jacobs uit Nijmegen. Hilco Braakman uit Den Ham wist als enige een puntje van Hessing af te snoepen. Overall toernooiwinnaar werd Sjoerd Koopman uit Rotsterhaule. In zijn poule versloeg hij achtereenvolgens Nico Lugthart (Kampen), Gerwin Mollink (Den Ham) en Gert-Jan Kolsté (Almelo) en kon zo met twee mooie vleesschotels huiswaarts keren.
Voor maandag 11 januari as. staat de jaarlijkse Gerrit Slot Memorial op de agenda. Het toernooi genoemd naar één van de oprichters van Damclub Dez/WvM zal starten om 19:45 uur. Er wordt gespeeld in het clubhuis aan de Asterstraat 28 te Westerhaar. Opgave is mogelijk tot één uur voor aanvang van het toernooi via: secretariswvm@yahoo.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier