Schaapskooi een aanwinst voor het Veenschap en het Veenmuseum.

0
1558

thumbnail-img-0908.jpgDe Vereniging Het Veenschap wil het natuurgebied ten Noorden van het Hazenpad terug brengen in de oorspronkelijke staat. Bomen en struiken moeten daarom verdwijnen en de heide moet er weer gaan groeien. Daarvoor zet de vereniging sinds een paar jaar een eigen schaapskudde in die uit ruim honderd schapen bestaat. Inmiddels zijn er volop lammeren geboren en is de kudde bijna verdubbeld in aantal. De kudde wordt geheel beheerd door vrijwilligers.

Voor de schaapskudde was er geen eigen onderkomen. Dat is nu veranderd. De schaapskooi die in de Engbertsdijksvenen stond is een paar jaar geleden geschonken aan het Veenmuseum en door vrijwilligers van het museum gedemonteerd en opgeslagen. Deze kooi is nu door vrijwilligers van de Vereniging het Veenschap en met de bijdragen van tal van sponsoren herbouwd bij het Veenmuseum en de Vereniging het Veenschap heeft nu een prachtig onderkomen voor de schapen.

De kooi wordt officieel op vrijdag 7 april geopend door boswachter J. van Dijk in aanwezigheid van genodigden.

Doordat de kooi vlak naast het terrein van het Veenmuseum is geplaatst kunnen ook de bezoekers van het museum nu genieten van de schapen en hun lammeren.

Op Hemelvaartsdag (25 mei) worden tijdens de jaarlijkse Open Dag van het Veenmuseum: Het Levend Veenmuseum, de schapen geschoren en ook dit zal bij de schaapskooi plaats vinden. Er worden weer veel bezoekers verwacht. De toegang is gratis en een vrije gift wordt op prijs gesteld.

De schaapskooi is een uniek project waarin twee organisaties als goede buren hebben samengewerkt en vele vrijwilligers zich hebben ingespannen met een prachtig resultaat: een aanwinst voor het gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier