0
811

vvvoorwaartslogo
Verdiende maar moeizame overwinning.

Zaterdag moest Voorwaarts aantreden in Rijssen tegen de plaatselijke sportclub. Vorig seizoen verspeelden de Westerhaarders hier het kampioenschap door gelijk te spelen. Met recht kan dus worden gesproken van een angstgegner.

Voorwaarts ging goed van start een kreeg na tien minuten al een dot van een kans. Vanuit een hoekschop van Gert Dogger kon Patrick Webbink vrij inkoppen, maar hij miste jammerlijk. Nog geen drie minuten claimden de Westerhaarders een strafschop omdat Rutger Slot in de Rijssense zestien aan zijn shirt naar beneden werd getrokken, maar scheidsrechter Braam zag er niets in. Voorwaarts voerde de druk nog meer op een kreeg wederom kansen. Mark Ekkel vuurde een uitstekend schot af, maar de Rijssense doelman Wilco Nieuwenhuis tikte de bal uit zijn doel. In de 26ste minuut was het Gert Dogger die zichzelf handig vrijspeelde en op het Rijssense doel af kon gaan, maar ook hij zag zijn inzet net naast gaan. Enkele minuten later nam dezelfde Gert Dogger een hoekschop vanaf links en weer was het Patrick Webbink die de bal inkopte. Deze keer kopte hij goed naar de grond, maar het was weer die dekselse doelman die redding kon brengen en SC Rijssen in de race hield. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Voorwaarts nog enkele goede kansen. De beste was twee minuten voor het rustsignaal. Patrick Webbink schoot goed in, na een goede actie van Gert Dogger, maar de Rijssense doelman kon met een uiterste inspanning de bal nog net uit het doel tikken. SC Rijssen creëerde niet veel kansen en was niet echt gevaarlijk. Wel kwamen de Westerhaarders een keer goed weg, maar gelukkig voor hen ging de bal naast. Ondanks dat Voorwaarts het betere spel heeft en de meeste kansen heeft gehad werd de ruststand 0-0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, een beter voetballend Voorwaarts en een verdedigend SC Rijssen. Hetzelfde scenario als vorig seizoen leek zich te gaan afspelen. Voorwaarts die de kansen niet weet te verzilveren en hierdoor het zichzelf onnodig moeilijk maakt.
In de 64ste minuut krijgt een Rijssense verdediger na een overtreding op Gert Dogger van scheidsrechter Braam zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten waardoor SC Rijssen met tien man door moet. Na twintig minuten spelen schiet Gert Dogger rakelings voorlangs. Twee minuten later krijgt Voorwaarts net buiten de zestien een vrije trap die Gert Dogger voor zijn rekening neemt. Deze vrije trap wordt uitstekend door hem genomen maar net zoals in de eerste helft houdt de Rijssense doelman, Wilco Nieuwenhuis zijn doel schoon door de bal uit de kruising te tikken. Voorwaarts blijft er in geloven en gaat onverdroten door. 13 minuten voor tijd komt dan eindelijk het verlossende doelpunt. De vrijstaande Gerran Protzman krijgt de bal op links aan gespeeld, hij behoud het overzicht en schiet bekeken de bal in het net (0-1). In de 79ste minuut krijgt Israël Basmaci zijn tweede gele kaart en zodoende eindigen beide ploegen de wedstrijd met tien man. SC Rijssen probeert met de lange bal nog de gelijkmaker te forceren, maar Voorwaarts komt in de slotfase niet echt in de problemen. De beste kans is zelfs voor Voorwaarts, maar deze werd niet verzilverd. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Braam af en konden de drie punten mee naar Westerhaar. Het was een zwaar bevochten maar verdiende overwinning.