Sagenfestival Veenmuseum Vriezenveenseveld

0
973

Het wordt spannend, gezellig en feestelijk op zaterdag 24 september in het Veenmuseum ‘Vriezenveenseveld’ in Westerhaar. Theater Turf opent haar culturele seizoen met een spectaculair Sagen Festival. Dat betekent mooie en spannende vertelsels en verhalen, dromerige muziek en natuurlijk is er een terras (met muziek) voor verpozing om even te bekomen van het dwalen en luisteren in dat mooie natuurgebied aan de Paterswal. Omdat dit in feite de ‘openingsact’ is van het nieuwe culturele seizoen van Theater Turf, is de toegang tot al dit moois helemaal gratis voor jong en oud. Hierdoor wil het bestuur iedereen de gelegenheid geven om te laten zien dat er aantrekkelijke activiteiten worden bedacht door het nieuwe stichtingsbestuur. De folder met het jaarprogramma ligt hier voor iedereen klaar.

De eerste sagen/verhalen worden verteld bij de turfafgraving. Hidde Visser heeft hier zijn vertelplek en hij krijgt muzikale omlijsting van dwarsfluitiste Dianne Companje. Doordwalende naar het winkeltje op dit terrein treft men Zuleika, Verhalenverteller – Helene Huizenga- aan, die de luisteraars meeneemt over de hele wereld met haar sprookjes en sagen. Samen met Henk Elferink geeft zij ook kleur aan deze avond, waarbij Henk de verhalen in het Twents vertelt. Harpiste Brechje Flake zorgt hier voor de muzikale illustratie.
In of rond de boerderij treft de bezoeker Saskia Poel, die gezeten in een mooie stoel, spannende en mooie verhalen voorleest. Panfluitiste Anne-Lize Folbert ondersteunt haar daarbij met muziek. In de boerderij wordt er tevens ‘Heksensoep’ geschonken om te proeven.
De accordeongroep ‘De Jennechies’ uit Wierden zijn eveneens op verschillende locaties te beluisteren in deze nazomerse zaterdagavond. Ook op het terras waar koffie, thee, chocolademelk en limonade kan worden gedronken, wordt het net even iets gezelliger met deze muziek.
De bezoeker van het Sagen Festival moet rekenen op een terrein waar stevig schoeisel het wandelen gemakkelijker maakt. Het pad wordt verlicht, maar is natuurlijk puur een natuurgebied met hier en daar oneffenheden. Voor degene die het leuk vindt rijdt het treintje deze avond zijn passagiers graag over het parcours.

Introductie scheiding

Voor het geval dat het in plaats van warm nazomers weer wat herfstig en nat is, heeft Theater Turf een noodplan klaarliggen. Het terras, dat al deels overdekt is, wordt verder gesloten met een tent. Iedereen kan in dat geval droog een versnapering nemen. Met vuurkorven in de nabijheid voor de warmte. De vertellers en de muziek worden dan zoveel mogelijk binnen in de huisjes geposteerd. Maar ook die situatie mag de pret niet drukken: de verhalen, de muziek en de entourage brengen ongetwijfeld een plezierige stemming.
Theater Turf biedt deze eerste activiteit van het culturele seizoen gratis aan aan de inwoners van Twenterand en omstreken. Bij de uitgang staat een bus waarin eventueel een vrije gift kan worden gegeven.
Het Sagen Festival begint om 18.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier