Sabine Uitslag vier maanden Kamerlid CDA

0
749

sabine_125
WESTERHAAR/DEN HAAG – Sabine Uitslag uit Welsum treedt op 4 april tijdelijk toe tot de Tweede Kamer-fractie van het CDA. Zij vervangt voor een periode van vier maanden Mirjam Sterk, die tot 4 augustus zwangerschapsverlof heeft.

Het is voor het eerst dat een Kamerlid gebruik maakt van de in 2006 ingevoerde mogelijkheid om zwangerschapsverlof op te nemen. De 34-jarige Uitslag is zangeres van de popband Spinrock, die de komende maanden onder meer optreedt in Deventer (De Heeren op de Brink, 24 april), Colmschate (Colmpop, 21 juni) en Lierderholthuis (Bosfeest, 19 juli). ,,Die optredens komen echt niet in gevaar hoor, want ik leef niet alleen voor de volle honderd procent voor de politiek maar ook voor de muziek“, vertelt de als podiumbeest te boek staande zangeres, in 1973 geboren in Westerhaar en getogen in Vriezenveen. Uitslag is momenteel werkzaam voor het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Daar houdt de drs. verplegingswetenschap zich bezig met advisering over gezondheidszorg.

Sabine Uitslag stond op de vijftigste plaats op de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van november 2006. Ondanks de 6535 stemmen die ze binnenhaalde, bleef het CDA steken op veertig zetels. Nadat diverse Kamerleden toetraden tot het kabinet of om andere redenen afscheid namen, werd Uitslag zoals ze het zelf uitdrukt `Wachtkamer Kamerlid`. Een definitieve vervanging is er nog niet, maar wel mag de Welsumse nu alvast proefdraaien. ,,Dan kan ik mooi iets betekenen voor al die mensen die op mij gestemd hebben, ik heb er zin aan!“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier