Ruime zege Voorwaarts in eerste bekerwedstrijd tegen MVV’69

0
2011

Na een voorbereiding van 2 weken stond afgelopen zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. Voor de eerste bekerwedstrijd kwam MVV’69 uit Marle op bezoek. De thuisclub was door enkele blessures en vakanties nog niet op volledige sterkte maar trainer Tim Nijzink kon beschikken over voldoende kwaliteit om de wedstrijd te beginnen. Vier nieuwe selectiespelers overgekomen vanuit de eigen jeugd stonden in de basisopstelling. Jordy Wolters, Yarnick Boertje, Kevin Klos en Andreas Thijssen stonden aan de aftrap terwijl ook Michel Lensen die door zijn werk vorig jaar nagenoeg afwezig was startte.

De wedstrijd begon stroef en de passing was in het eerste deel zeer matig waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong in de eerste helft. Na een goede combinatie kon Yarnick Boertje een voorzet afleveren die door een speler van MVV’69 achter zijn eigen doelman schoot. Dat was ook de ruststand.

Ook de tweede helft was in de beginfase matig maar kansen werden er niet weg gegeven. In het laatste kwart van de wedstrijd werd duidelijk dat Voorwaarts conditioneel beter was dan de tegenstander en na het inbrengen van de snelle Mauro Slatius ontstond er ook meer gevaar. Dat resulteerde in een doelpunt van Kevin Klos en daarna ging het snel. Nogmaals Kevin Klos, twee doelpunten van Lars Bove en een treffer van Michel Lensen bepaalden de toch nog ruime zege van   6 -0 voor Voorwaarts.

Komende zaterdag speelt Voorwaarts de tweede bekerwedstrijd, dit keer uit in Dedemsvaart bij SCD’83 om 14:30 uur.