Ruim 900 scholieren ruimen zwerfafval op in Twenterand

0
479

twenterand.jpgScholieren en leerkrachten van 17 scholen in Twenterand gaan binnenkort de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 31 maart tot en met 5 april doen zij mee aan de zwerfafvalcampagne ‘Natuurlijk Schoon’, een initiatief van ROVA. Naast de scholen zorgen ook vrijwilligers van verschillende verenigingen ervoor dat het zwerfafval in hun leefomgeving wordt opgeruimd. Wethouder Engberts helpt zaterdag 5 april een handje mee.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van hun school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald. Dat het onderwerp zwerfafval leeft, blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen van scholen. Door mee te doen aan een fotoactie kunnen de kinderen een feest voor de hele school winnen.

Introductie scheiding

 

26.000 kilo zwerfafval
Ook wethouder Engberts draagt zijn steentje bij aan de actie. Zaterdag 5 april gaat hij samen met de Wildbeheerseenheid Vriezenveen zwerfvuil opruimen in de omgeving van Het Veenschap/
Engbertsdijksvenen: “De afgelopen jaren is gebleken dat deze actie een succes is en ik vind het geweldig om samen met de vrijwilligers op deze manier een bijdrage te leveren aan een schoon Twenterand,” aldus de wethouder. Het is de zesde keer dat de actie wordt georganiseerd.
Vorig jaar werd in de 16 deelnemende gemeenten in totaal 26.000 kilo zwerfafval ingezameld.
Dit is te vergelijken met ruim 17.000 volle vuilniszakken.

Over ‘Natuurlijk Schoon’
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te hebben. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving. Meer informatie op www.rova.nl/natuurlijkschoon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier