Ruim 100 senioren op geweldige wijze in beweging!!!

0
592

010_800Op donderdag 28 februari werd het eerste Twenterand Koersbaltoernooi gespeeld in de Klaampe in Westerhaar. De afdeling welzijn ouderen van de Stichting voor welzijn en Zorgvragen Twenterand heeft binnen haar werkgebied alle 11 koersbalgroepen aangeschreven en daaruit kwamen 16 teams voor dit grootse spektakel.
De wekelijkse koersbalgroepen bestaan minimaal uit 16 personen, en tijdens een toernooi bestaat een team uit 6 tot 8 spelers.
Allen werden ingedeeld in een poule van 4 teams en zo moest iedereen 3 wedstrijden spelen in hun eigen poule. Daarna gingen de beste drie per poule door en werd er nog één wedstrijd gespeeld: de finaleronde. Alle behaalde wedstrijdpunten werden toen tezamen opgeteld en uiteindelijk kwam er één duidelijke winnaar uit: “Op Koers 1” uit Vroomshoop. Dit team had alle vier wedstrijden gewonnen en als team 70 punten gescoord.
Als tweede kwam “Loat mar Kuul`n 2 ” uit Daarlerveen uit de bus met drie gewonnen wedstrijdpunten en 56 punten. Op de derde plaats eindigde deze middag “Op Koers 1″uit Vroomshoop met drie gewonnen wedstrijden en 54 wedstrijdpunten.
Het team “Op Koers 1” ontving de wisselbeker die geschonken werd door de Klaampe. Vanuit de Stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand was er voor alle spelers van dit team een blijvende herinnering: een medaille met opdruk.
Naast de deelnemende teams hebben we ook velen gezien die op dit geweldige, sportieve, maar ook vooral sociale spel afkwamen. Voor enkelen was dit de eerste kennismaking met koersbal. De eerste nieuwe leden hebben zich al gemeld voor de koersbalgroep in Westerhaar.
Wethouder Freek Becker, met sport in zijn portefeuille, verrichte het openingswoord en gaf aan hoe belangrijk het is dat mensen bewegen: op alle leeftijden! En vergeet het sociale gebeuren niet bij een koersbalgroep. Dit was ook overduidelijk tijdens deze middag. Iedereen begon met de gedachte: wij gaan winnen. Maar helaas kan er maar één de winnaar zijn. Toch was de stemming geweldig te noemen. “Erg gemoedelijk al die Twenteranders onder elkaar”!

Alle deelnemers spelen wekelijks het spel koersbal in hun eigen kerndorp, met materialen vanuit de Stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand. Door de diverse locaties, wordt op zeer diverse ondergronden de vilten mat gelegd. Dat de ondergrond bepalend is voor het ‘koersen` van de bal bleek al heel snel. Niemand speelt immers wekelijks in de Klaampe.
“De mat was te glad, de ballen leupen te hard”, was een veel gehoorde kreet. Echter: “de niet-koersballer zal begrijpen dat het altijd aan de bal, de mat en de vloer ligt, maar nooit aan de speler”, was ook een mooie uitspraak.
Het was een mooie middag die vraagt om herhaling. Zou een Twenterand Koersbaltoernooi een traditie worden? Aan ons zal het niet liggen.

Ook geïnteresseerd geraakt in het spel? Informeer voor deelname bij één van de vier Zorginformatie●punten in de gemeente Twenterand.

Wij van WesterhaarDigitaal.nl waren ook aanwezig om dit vast te leggen.
De foto`s zijn te bekijken in het fotoalbum of klik op de foto.