Rotonde Westerhaar, een echte blikvanger.

6
2364

img_5937_320x200_300rotonde

                                                     Zo is het                                            Zo kan het ook zijn

Een rotonde in een dorp kan een echte blikvanger zijn, een mooi aangeklede rotonde geeft een dorp net dat beetje extra uitstraling. Voorbeelden genoeg, ook in de gemeente Twenterand. In Vriezenveen, Vroomshoop en Den Ham zijn de rotondes mooi aangekleed, met in de zomer mooie bloeiende planten. Daar wordt een mens blij van! Wat de uitstraling van de rotonde in Westerhaar moet zijn is mij echter niet helemaal duidelijk. Is het de bedoeling om de passanten te laten weten dat men hier te maken heeft met een achterstandswijk, die men beter zo snel mogelijk weer kan verlaten? De rotonde ligt er met alleen een armzalige grasmat troosteloos bij. Ja de rotonde in Westerhaar is een echte blikvanger, maar niet in positieve zin. Waarom de gemeente meent dat deze rotonde niet aangekleed hoeft te worden is mij een raadsel.

Hetzelfde geldt voor het busstation in Westerhaar! Dit is een kruispunt van buslijnen uit de regio, met reizigers vanuit Hoogeveen en Ommen die hier overstappen. Het busstation ziet er echter uit als een busstation in een Oostblok land.  Een kaal plein zonder enige aankleding, wat overwoekerde perkjes met prikkelbosjes, een smerig grasveldje, rotzooi, kortom de busreizigers zullen Westerhaar zo snel mogelijk weer willen verlaten.

Zowel de rotonde als het busstation worden dagelijks gepasseerd door mensen uit de verre omgeving, reden genoeg om er voor te zorgen dat juist deze rotonde en het busstation mooi aangekleed zijn.

Is Westerhaar in de ogen van de gemeente Twenterand niet de moeite waard? 

T. de Jong

6 REACTIES

  1. kan nog mooier dan in vroomshoop of vriezenveen mooie kunstwerk er op of wat anders en bij de bushalte`s net zo ze moeten er nodig wat aan doen maar dat zit er niet ze doen wel andere dingen wat niet nodig is

  2. Ik vraag mij af of de rotonde wel in beheer is bij de gemeente, ik denk dat deze van rijkswaterstaat is.

    Maar desalniettemin mag hij inderdaad wel wat beter onderhouden worden, mooi standbeeld erop van een turfgraver of zoiets, of een westerhaarder met een vriezenvener in de bek. haha

  3. Het is inderdaad zo dat de rotonde van de provincie is, echter het groen onderhoudt moet volgens mij gedaan worden door de gemeente. AZB (Algemeen Zakelijk Belang) heeft dit probleem inmiddels bij de gemeente aangekaart. Het grootste probleem is op dit moment echter dat er geen geld voor zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier