Rotonde Westerhaar, een echte blikvanger

0
996

Een rotonde in een dorp kan een echte blikvanger zijn, een mooi aangeklede rotonde geeft een dorp net dat beetje extra uitstraling. Voorbeelden genoeg, ook in de gemeente Twenterand. In Vriezenveen, Vroomshoop en Den Ham zijn de rotondes mooi aangekleed, met in de zomer mooie bloeiende planten. Daar wordt een mens blij van! Wat de uitstraling van de rotonde in Westerhaar moet zijn is mij echter niet helemaal duidelijk.

Introductie scheiding

Is het de bedoeling om de passanten te laten weten dat men hier te maken heeft met een achterstandswijk, die men beter zo snel mogelijk weer kan verlaten? De rotonde ligt er met alleen een armzalige grasmat troosteloos bij. Ja de rotonde in Westerhaar is een echte blikvanger, maar niet in positieve zin. Waarom de gemeente meent dat deze rotonde niet aangekleed hoeft te worden is mij een raadsel.

Hetzelfde geldt voor het busstation in Westerhaar! Dit is een kruispunt van buslijnen uit de regio, met reizigers vanuit Hoogeveen en Ommen die hier overstappen. Het busstation ziet er echter uit als een busstation in een Oostblok land.  Een kaal plein zonder enige aankleding, wat overwoekerde perkjes met prikkelbosjes, een smerig grasveldje, rotzooi, kortom de busreizigers zullen Westerhaar zo snel mogelijk weer willen verlaten.

Zowel de rotonde als het busstation worden dagelijks gepasseerd door mensen uit de verre omgeving, reden genoeg om er voor te zorgen dat juist deze rotonde en het busstation mooi aangekleed zijn.

Is Westerhaar in de ogen van de gemeente Twenterand niet de moeite waard? 

T. de Jong

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier