Rijssen Vooruit begint keurig om half 3, Voorwaarts een kwartier later

0
701
voorv.jpgIs het onderschatting, is het gemakzucht. Zeg het maar. Feit is wel dat RV na 12 minuten met 0-2 voor stond. Na 9 minuten kon Ceyhun Kisa ongehinderd een hoekschop binnenkoppen. En 3 minuten later werd een foute inspeelpass onderschept. Ter hoogte van de middenlijn zag Ahmet Alan dat Dinand Stuifzandt ver voor zijn goal stond. Een werkelijk fantastisch doelpunt was het gevolg.
Bij Voorwaarts kwam toen het besef dat het niet vanzelf goed zou komen. Het tempo werd opgeschroefd, de aansluiting beter, de ruimtes kleiner. Moest ook wel want RV heeft technisch vaardige spelers met de gebroeders Kisa als uitblinkers. En binnen het half uur werd er orde op zaken gesteld. In de 26e minuut zorgde Jordy Harms na een goede pass van Gert Dogger voor 1-2 en 3 minuten later verlengde Jordy Niks een bal van achteruit : 2-2. Tot de rust gebeurde er niet veel meer, al had Gert Dogger met een slimme inzet nog bijna voor een voorsprong gezorgd.
Na rust nam RV meteen weer het initiatief, maar al snel nam Voorwaarts dit over en gaf het ook niet meer uit handen. RV verdedigde echter zeer dapper en gevaar kwam er nauwelijks. Een aantal Voorwaarts spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau. Maar dan beschikt het team altijd nog over Jordy Harms. In de 71e minuut raakte een schot van hem via een tegenstander nog de paal. Maar acht minuten later was het wel raak. En hoe.

Hij werd binnen de 16 meter aangespeeld door Jordy Niks, met een fenomenale voetbeweging zette hij zich alleen voor de keeper en was het een koud kunstje om de bevrijdende 3-2 aan te tekenen. Drie minuten later was het weer raak. Gert Dogger zag zijn inzet geblokt, maar Jordy was attent en knalde via de paal zijn 3e binnen. In de slotminuten kwamen er nog een paar kansen voor een ruimere overwinning, gescoord werd er niet meer.

Door het verlies van ON thuis tegen Wilhelminaschool is Voorwaarts weer koploper in de 3e klasse D. Volgende week de pittige uitwedstrijd bij Kloosterhaar. Maar indien er vanaf de 1e minuut gevoetbald wordt is het geen onmogelijke opgave.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Meier, Wessels, Derks (71. Roelofs), Niks, B, Bove, Slot (61. De Lange), L. Bove, Dogger en Harms