Rijksweg N36 in de spits dodenweg

0
811

Op de Rijksweg N36 doen zich dit jaar opvallend veel ongevallen met letsel en dodelijke afloop voor. Dat blijkt uit een analyse van Rijkswaterstaat op verzoek van de gemeente Twenterand.

Tot augustus dit jaar telt Rijkswaterstaat vier ongevallen met dodelijke afloop op de weg tussen Mariënberg en Almelo. In totaal verloren vijf mensen het leven. In de tien voorafgaande jaren vielen er nooit meer dan twee doden per jaar.

De gemeente Twenterand heeft grote zorgen over de verkeersveiligheid van de weg. Op zoek naar oplossingen in overleg met Rijkswaterstaat verzocht ze in juli om een analyse van de ongelukken. Die is nu gemaakt. In het eerste halve jaar werden er door de politie en de verkeerscentrale Noord- en Oost Nederland zeventien ongevallen met letsel geregistreerd. Het ernstigste was dat met twee doden en vijf gewonden op 3 mei. (Tubantia)

Introductie scheiding

Volgens Rijkswaterstaat is er geen verband tussen de ongelukken. Wel valt op dat de meeste overdag plaatshebben en dat veel ongevallen ontstaan doordat auto’s op de verkeerde weghelft terecht komen.

Er lijkt een relatie tussen de kop-staart-botsingen en de files op het zuidelijke deel van de N36 die bij Almelo aansluit op de Rijksweg A35. Tussen Vriezenveen en die aansluiting zijn er bijna dagelijks momenten van langzaam rijden en stilstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier