Rick Zomer geniet als trainer van korfbalvereniging SDO

0
1171

sdo_01De korfballers van SDO gaan als een speer. Zowel in de zaal als op het veld staat de ploeg bovenaan.

Zaterdag gaat de ploeg van trainer Rick Zomer naar Enschede voor het duel tegen WIK. Uni staat voorlopig tweede op twee punten achterstand met evenveel gespeelde duels. Promotie naar de derde klasse lonkt voor de korfballers uit Westerhaar.

Komend seizoen gaat de korfbalclub uit Westerhaar verder met trainer Rick Zomer. “We gaan voor de titel in de vierde klasse, maar als het niet lukt is dat ook geen teleurstelling”, zegt die Zomer, die weet dat adel verplicht. De oud-speler van TOP Vroomshoop heeft het naar zijn zin in Westerhaar. “Het is een leuke groep met toekomst. Bovendien is er hard gewerkt aan de opleiding van de jeugd en ziet de doorstroming er voor de toekomst goed uit.”

Zomer nam de taak als trainer het vorig seizoen over van Enno de Boer die de weg naar de derde klasse voor een groot deel al had geplaveid. De Boer is ook een TOP-jongen die volgend seizoen in dienst komt van Blauw Zwart in Wierden.

Zomer trof een selectie aan die eraantoe was om de stap naar de derde klasse te maken. Met zeer beperkte middelen zette iedereen bij de club aan de Badweg een paar jaar geleden de schouders er nog eens flink onder. De oude generatie zwaaide af en een nieuwe lichting diende zich aan. Met vallen en opstaan groeide SDO naar een stabiele vierdeklasser. Inmiddels is het de favoriet van de competitie, met in de zaal UNI zo`n beetje als enige concurrent. “Kios`45 is er ook nog”, merkt Zomer op. “Die staan weliswaar drie punten achter, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. We zijn drie wedstrijden van het kampioenschap en promotie verwijderd. Maar het moet eerst nog wel even gebeuren”, wil Zomer beslist niet te vroeg juichen.

Hij speelde jarenlang in het eerste van TOP. Van de derde klasse groeide hij mee tot aan de eerste klasse. Zover zal SDO wel niet komen. “Dit is een kleine dorpsclub. Heel iets anders dan TOP. Maar de prestatie is er niet minder om hoor. De betrokkenheid van de leden is enorm bij SDO. Dat is het leuke ervan. Als het eerste dan ook nog eens goed presteert is dat een prachtige beloning voor alle inspanningen.” SDO wacht na WIK komende zaterdag nog twee thuisduels. Op 8 maart komt Kios`45, de nummer twee dus, op bezoek en dan kan SDO de definitieve kloof slaan. Kios zal er alles aan doen om het SDO nog moeilijk te maken. “Maar de druk ligt bij onze achtervolgers”, zegt Zomer. We staan nog altijd een punt op ze voor.” (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier