Reacties uit politiek over vertrek Lambers

0
856

Burgemeester Helmer Koetje wil inhoudelijk niet reageren: “Geen commentaar. Het college respecteert zijn afweging en wij hebben hem bedankt voor wat hij heeft gedaan.” De politieke partijen zijn wel bereid te reageren.

CDA-fractievoorzitter Henk Nieboer: “Het is voor Lambers persoonlijk heel jammer. Gezien de ontwikkelingen de afgelopen weken kan ik me dit wel voorstellen. Zijn positie werd steeds moeilijker. Op de manier zoals hij zich vorige week uitliet, kon hij niet verder. Ik vind het vervelend dat Lambers bedreigd is.”

PvdA-fractievoorzitter Margreeth Spang was `enigszins verrast`, maar verwachtte wel dat Lambers zich na zijn uitlatingen op Delta FM vorige week zou terugtrekken. “Het zijn een complex aantal factoren die Lambers deden brengen tot dit besluit. Het is zeker een optelsom geweest van aantal zaken”, aldus PvdA`er Spang.

GT-fractievoorzitter Albert Engels vindt het “jammer” dat er geen debat met Lambers komt: “Alleen zo zou meer duidelijkheid te krijgen zijn. Nu blijft het allemaal wat wazig.” Ook Engels vindt dat Lambers na zijn uitlatingen niet langer kon aanblijven.

LLT-fractievoorzitter Trudy Witzand vindt het “verstandig” van Lambers dat hij zijn besluit nu heeft genomen. “Zijn uitlatingen waren de druppel die de emmer deden overlopen. Hij beschadigt het college en de raad. Zo kun je niet samenwerken.”

“Het besluit van Bert Lambers respecteren wij. Zijn vier redenen laten niets te wensen over aan duidelijkheid”, aldus fractievoorzitter Gerjan Smelt van de ChristenUnie. Smelt heeft sinds donderdag in deze crisissituatie gesprekken gevoerd met Lambers, waarbij diverse scenario`s en mogelijkheden de revue zijn gepasseerd.

“Na een bewogen dag” besprak de ChristenUnie gisteravond of er gezocht moet worden naar een interne of een externe kandidaat. Ook heeft men de mogelijkheid overlegd om niet meer deel te nemen aan het college. “Het is ons een lief ding waard om onze deelname in het college te continueren, want 80% van onze standpunten staat in het collegeprogram”, aldus Smelt.(Deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier