Rabobank medewerkers geven gastlessen in de Week van het geld

0
822

img-5707-kopie.jpgDe derde editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 12 tot en met 16 november 2012. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. Vijftien medewerkers van Rabobank West Twente geven deze week twintig gastlessen op basisscholen in de eigen werkomgeving. Van Holten tot Sibculo bezoeken de medewerkers de kinderen van groep 6, 7 en 8 om ze een leerzame financiële gastles te geven. Rabobank West Twente zet zich hier bewust voor in omdat uit onderzoek blijkt dat als kinderen al jong leren omgaan met geld, de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Over de Week van het geld
De Week van het geld is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Doelstelling van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Tijdens de Week van het geld van 12 tot en met 16 november organiseert het platform Wijzer in geldzaken met haar partners activiteiten voor basisschoolleerlingen en ouders van kinderen op de basisschool. De meeste activiteiten vinden plaats tijdens de les op school, maar er zijn ook een aantal activiteiten waarmee ouders en kinderen aan de slag kunnen gaan. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl.

Week van het geldkrant!

Introductie scheiding

In oktober ontvangen alle basisscholen in Nederland, de Week van het geldkrant voor de leerlingen van groep 7 en 8. Met deze krant kunnen docenten direct aan de slag om de Week van het geld in de klas te behandelen. De Week van het geldkrant staat vol met leerzame opdrachten, spelletjes, puzzels en verhalen over geld en geldzaken en is in de Week van het geld ook gratis op een aantal plekken op te halen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier