Rabo sluit vestigingen in Westerhaar

1
816

Rabobank West Twente sluit volgend jaar de vestigingen in Westerhaar, Den Ham en Hellendoorn. Volgens directievoorzitter Herman Eggink is het dalende bezoekersaantal de reden. “Mensen doen hun bankzaken via internet of telefoon.”

Directievoorzitter Eggink geeft tekst en uitleg in een brief die gisteren bij de klanten in de betrokken plaatsen is bezorgd. De filialen sluiten niet gelijktijdig. Westerhaar bijt het spits af, hier sluit de Rabobank het filiaal op 4 februari. Op 3 juli volgt het kantoor in Hellendoorn. En het kantoor Den Ham gaat op 1 oktober dicht. “De geldautomaten in die kernen blijven de komende jaren gehandhaafd”, meldt Eggink, die niet kan garanderen of dit over tien jaar nog het geval is.

Introductie scheiding

Het kunnen opnemen van geld via de automaat is daarmee de enige dienst die in die plaatsen behouden blijft. Voor het storten van geld, het opladen van de chipknip, het storten van kasgelden via zogeheten sealbags, het huren en gebruiken van kluisjes en het bestellen van geld worden klanten verwezen naar de Rabobankkantoren in Vroomshoop en Nijverdal. Voor de elf klanten die nu per dagdeel gebruikmaken van het kantoor in Den Ham en Hellendoorn en de zeven klanten per dagdeel in Westerhaar, stelt de Rabobank twee alternatieve bankdiensten beschikbaar: de Rabobank Geldservice waarmee het eerste jaar na sluiting gratis geld aan huis wordt bezorgd, en de ‘mobiele adviseur’ die bij de klant thuis adviesgesprekken voert.(Tubantia)

 

1 REACTIE

  1. Ik snap het vanuit de Rabobank gezien wel…maar voor Westerhaar is het weer een stapje terug (vooral voor onze oudere inwoners). Jammer dus!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier