Raadstukken gemeente Twenterand nu ook voor iPad beschikbaar

0
730

twenterand.jpgNa een korte proefperiode heeft de gemeente Twenterand deze week de gratis iPad app ‘RaadDigitaal’ gelanceerd. Met behulp van deze app kunnen gebruikers van een iPad op een handige manier en zonder kosten de raadsstukken van de gemeente bekijken. Hiermee wordt een verdere bijdrage geleverd om het papierverbruik bij de gemeente te verminderen.

“Raadstukken van de gemeente Twenterand zijn al sinds 2010 beschikbaar via de website www.twenterand.nl. Met de opkomst van de iPad kwam echter steeds meer vraag naar een mogelijkheid om raadsstukken via de iPad te kunnen lezen. ‘RaadDigitaal’ voldoet aan die vraag”, aldus raadsgriffier Robert Ros. “Zo kan iedereen optimaal betrokken blijven bij de vergaderingen in onze gemeente. En tegelijkertijd bespaart de app ook veel papier, omdat er veel minder gekopieerd hoeft te worden.”

RaadDigitaal is een speciaal ontwikkelde app voor de iPad, waarmee de openbare raadsinformatie van een gemeente volledig automatisch wordt gepubliceerd. Zo kunnen raadsleden, lokale pers, medewerkers van de gemeente, maar ook alle overige betrokken burgers, de raadsstukken raadplegen. Het is mogelijk om alle agenda’s en bijbehorende stukken van de vergaderingen te bekijken en stukken te zoeken door middel van de kalender- en zoekfunctionaliteit.

Bent u nieuwsgierig wat er in de raad van Twenterand wordt besproken? Vanaf nu kunt u de app RaadDigitaal gratis downloaden uit de App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier