Raad schuift bezuinigingsbesluit op groenonderhoud voor zich uit

0
630

img-1108-640x480.jpgOp voorstel van het CDA schuift de raad een besluit over de invulling van de bezuinigingen op het groenbeheer in Twenterand voor zich uit. Eerst wil de raad meer duidelijkheid hebben over de effecten van het schrappen van werk voor de Soweco.

Op het onderhoud van openbaar groen wil het gemeentebestuur van Twenterand ruim 390.000 euro bezuinigen. In het collegevoorstel komt het gros van dit bedrag uit het schrappen van werk voor medewerkers van de sociale werkvoorzieningen Soweco (195.000 euro) en Larcom (13o.400 euro). Met name de ChristenUnie, PvdA, SGP en CDA twijfelen of dit wel een reële optie is, want zo heeft Gerrit Laarman (CU) dinsdagavond in de raadsvergadering gesteld: „Wat je aan de voorkant bezuinigt, krijg je aan de achterkant mogelijk weer terug.”(Tubantia)

Introductie scheiding

 

Hij doelt op het voornemen van Soweco om zich voortaan alleen nog te concentreren op ‘beschut werken’. Het gaat daarbij om de meest kwetsbare groep mensen voor wie in de reguliere arbeidsmarkt geen plek is. Het betekent dat veel mensen uit de Wet Sociale Werkvoorziening op een andere manier aan de slag moeten. De gemeenten draaien op voor de uitkeringen wanneer het niet lukt hen in het bedrijfsleven onder te brengen. Wethouder Roel Koster zegt dat de gemeente daar druk mee bezig is. De WSW’ers krijgen wellicht andere taken.

De CU zou een besluit over het groen onderhoud het liefst willen doorschuiven naar de behandeling van de programmabegroting in het najaar. Uiteindelijk komt CDA-raadslid Bertus Wessels met een alternatief dat unaniem wordt aangenomen: de raad gaat het voorstel half juni opnieuw bekijken bij het debat over de kadernota. Dan is ook het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten over het gemeenteakkoord met de regering achter de rug. Met de extra informatie denkt de raad een meer weloverwogen besluit te kunnen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier