RAAD RESERVEEERT OP TIJD

0
625

In een erg korte gemeenteraadsvergadering is de jaarrekening 2007 vastgesteld. De enige aanpassing kwam van de CDA-fractie in de vorm van een reservering voor de sportende jeugd.
CDA-woordvoerder Hein Otter diende op het voorliggende raadsbesluit een amendement in om €200.000 te reserveren uit het batig saldo van 2007 voor een Evaluatie Zwemabonnementen Jeugd. Het amendement werd vrijwel raadsbreed aangenomen, met alleen de stem van de SGP tegen.

CDA Twenterand wil op deze manier de financiering zeker stellen voor initiatieven om opnieuw jongeren te stimuleren tot meer beweging.
Inmiddels maken in Twenterand al meer dan 4200 jongeren tot 18 jaar gebruik van een gratis zwem-abonnement. De campagne zorgt voor meer lichaamsbeweging en sport bij jongeren, biedt de lokale zwembaden extra aantrekkingskracht en is relatief eenvoudig en goedkoop voor alle betrokkenen. Normaal kost een jeugd-abonnement €31,20 en een gezinsabonnement 121€, wat met name sociaal zwakkere gezinnen als drempel ervaren.
Neveneffect is dat ook ouders en begeleiders meer gaan zwemmen, een abonnement nemen of 10-badenkaart kopen.

Nog steeds kunnen inwoners van Twenterand tot 18 jaar een gratis zwemabonnement afhalen bij de kassa`s van de Stamper, De Plump, de Zandstuve en de Groene Jager.
Om in het bezit te komen van het abonnement is een pasfoto en geldig legitimatiebewijs verplicht (vanaf 14 jaar).
Kinderen jonger dan 14 jaar moeten samen met één van hun ouders zich melden, waarbij de ouders zich moeten legitimeren.
Inmiddels wordt nagedacht over een mogelijk vervolg in 2009, na zorgvuldige evaluatie.

Volgende week dinsdag behandelt de gemeenteraad de voorjaarsnota 2009. Diverse andere politieke partijen hebben in hun schriftelijke Algemene Beschouwingen al aangegeven te willen aanhaken bij het succes van dit CDA-initiatief.
De financiering heeft men nu in ieder geval geregeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier