Quick’20 steelt 3 punten bij goed spelend Voorwaarts

0
594

vwquick20.jpgNa de goede overwinning van vorige week , kon trainer Beverdam weer beschikken over Rutger Slot die zijn schorsing erop had zitten, maar hij was nog niet hellemaal fit en moest genoegen nemen met een plek op de bank. Wout Roelofs, ook afwezig vorige week startte wel door afwezigheid van Tim Harms.
Om half floot scheidsrechter Rikhof uit Almelo voor het eerst deze middag. Het was koud en er stond een straffe wind over het sportpark Twistveen, beide teams moesten hier even aan wennen. Quick was de ploeg die het eerst gevaarlijk werd in de 6de minuut van de wedstrijd. Ze kregen een vrije trap op de rand van de 16 meter. De bal werd door de wind verraderlijk hoog ingespeeld bij de 2de paal stonden 2 man van Quick vrij, maar de bal werd net over gekopt. Blijkbaar was dit voor Voorwaarts een wake-up call want vanaf dat moment werd er beter gespeeld en het duurde niet lang voor de 1ste kans voor Voorwaarts kwam.

Een goed opgezette aanval over zeker 4 schijven waarbij via een keer raken de bal uiteindelijk bij Gert Dogger terecht kwam maar deze wist hem echter niet te promoveren tot goal en de bal ging net over. Voorwaarts was de betere partij maar kon niet voorkomen dat Quick in de 18de minuut op 0-1 kwam. Een kleine fout op het middenveld lag hieraan ten grondslag. De ploeg uit Oldenzaal was er als de kippen bij en de achterhoede werd onder druk gezet en kon er uiteindelijk simpel worden gescoord. Niet geheel terecht maar Voorwaarts liep wel weer achter de feiten aan. Na het doelpunt wist Voorwaarts zich snel en goede te herpakken en wist Quick terug te dringen op eigen helft. Er kwamen kansen voor onder ander Wout Roelofs maar de 1-1 bleef uit. In deze periode kreeg de thuisploeg kans op kans maar de goed keepende goalie van Quick wist zijn net schoon te houden. Voorwaarts hanteerde veelal de lange bal en de ruimtes tussen de verdediging en middenvelders was te groot om er voetballend goed uit te kunnen komen, maar wel was er een veld overwicht voor Voorwaarts en de gelijkmaker hing in de lucht. Het duurde echter tot de 42ste minuut dat Jordy Harms een fout van de laatste man van Quick afstrafte en de dik verdiende 1-1 aantekende. Eigenlijk had hij 2 minuten later ook de 2-1 moeten maken maar zijn schot ging snoeihard voor langs, dus 1-1 werd de rust stand.
Na de rust was het wederom Quick wat in de eerste minuten beter was maar dit duurde maar een minuut of 10. Toen nam Voorwaarts het weer over en was het de gehele tweede helft de bovenliggende partij. In deze periode was het de keeper van Quick die zijn ploeg in de wedstrijd hield. De meest onmogelijke ballen wist hij te redden schoten van links , rechts en heel dichtbij wist hij te pareren en Voorwaarts kreeg de bal niet in het net. Voorwaarts was heer en meester op het veld het enige wat ontbrak was het doelpunt waar iedereen op zat te wachten. De mooiste kans was voor Bernd Bove die prachtig vrij werd gespeeld maar hij faalde oog in oog met de keeper. Zeker 95% van de tweede helft speelde zich af op de helft van Quick omdat Voorwaarts alle duel won en snel een nieuwe aanval kon opbouwen. Maar zoals het dan altijd gaat wanneer je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel en ja hoor ook vandaag ging de aloude voetbal wet weer op. Voorwaarts ging steeds meer voor de overwinning en er werden meer risico’s genomen. In de 81ste minuut kwam Quick door over rechts en moest Voorwaarts een corner weggeven. Deze werd laag en hard ingeschoten en in eerste instantie uitverdedigd maar de rebound werd opnieuw hard en laag ingeschoten en een van de Quick spelers kon hem binnen tikken en hiermee kwam Quick op een onterechte voorsprong. Voorwaarts had nog 10 minuten om er alsnog 1 punt of misschien 3 punten uit te halen. Maar wat Voorwaarts ook probeerde het doepunt wilde er vandaag niet in. Na 93 minuten vond de goed leidende scheidsrechter het genoeg en werd de eindstand bepaald op 1-2 en hiermee stal Quick’20 3 punten bij een goed spelend Voorwaarts. Voorwaarts kon met opgeheven hoofd van het veld maar de teleurstelling bij de mannen van Beverdam was groot. De ploeg verdiende deze wedstrijd te winnen maar in voetbal telt dat niet. Volgende week is de laatste wedstrijd van voor de winterstop. Voorwaarts moet dan op bezoek bij koploper DZSV.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Meier (Lensen), L. Bove, B. Bove, Smelt, Roelofs, Niks, J. Harms en Dogger.