PvdA wil Twenteranders aan werk bij lokale bouw

0
672

De raadsfractie van de PvdA wil dat bouwbedrijven en onder-aannemers verplicht moeten worden om – als ze in Twenterand een opdracht krijgen – verplicht worden om een percentage mensen zonder werk uit deze gemeente in te zetten.

In een brief met vragen aan het college van B&W wijst de PvdA op grote bouwprojecten die in de steigers staan, zoals de bouw van een brede school in Westerhaar-Vriezenveensewijk en de bouw van het Activiteitencentrum in Vroomshoop.

Introductie scheiding

De sociaal-democraten wijzen erop dat andere gemeenten deze voorwaarden opnemen in ’tbestek van bouwprojecten.

De fractie van de PvdA stelt in de brief dat al meermalen om een dergelijke verplichting is gevraagd. Behalve dat het goed is voor mensen zonder werk om weer aan een arbeidsproces deel te nemen is het ook goed voor de gemeente (uitkeringen).

Volgens het raadsid Visser van de PvdA, wiens naam onder de brief aan het college van B&W staat, kan de gemeente Twenterand haar licht opsteken bij andere gemeenten.

De partij noemt de gemeente Rotterdam waar de regel geldt dat vijf procent van het te besteden bedrag moet terugvloeien naar de gemeente. In die richting denkt de PvdA dus ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier