PVDA WIL TEGEMOETKOMING MINIMA VOOR ENERGIEKOSTEN

0
700

energie_521De fractie van de PvdA wil dat de gemeente aan het einde van dit jaar de minima in gemeente tegemoet komt met een financiële bijdrage voor de stijgende energiekosten.Dit zal de fractie dinsdag in het raadsdebat naar voren brengen. Bij voldoende steun van andere fracties wordt vervolgens in de raadsvergadering van 3 februari een motie ingediend.
De stijgende energieprijzen in combinatie met wat nu al de strengste winter sinds decennia wordt genoemd door het KNMI maken dat minima nog zwaarder dan andere inwoners van Twenterand te maken krijgen met een vermindering van hun besteedbaar inkomen. Daarom wil de PvdA een compensatie bieden door een éénmalige financiële tegemoetkoming.

Het geld hiervoor is er al. De gemeente houdt ca. 53 duizend euro over van de eenmalige uitkering aan minima in 2008. Het college van B&W wil dit geld toevoegen aan de Wet Werk en Bijstand en dan in het bijzonder het Werk-deel.

De PvdA fractie is van mening dat het geld oorspronkelijk bedoeld is als inkomensondersteuning van minima en dat een overschot dus ook als zodanig moet worden ingezet. Bovendien zijn er geen tekorten op de WWB.

Het geld voor de éénmalige uitkering minima 2008 is door de rijksoverheid via het gemeentefonds beschikbaar gesteld op initiatief van de PvdA 2e kamerleden Tang en Spekman. (Delta)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier