Puike teamprestatie Voorwaarts.

1
597

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOp zaterdag 16 maart 2013 stond de thuiswedstrijd tegen sv Gramsbergen op het programma.
De 10 jarige Jelmer van Kammen was bij deze wedstrijd de pupil van de week. Op een koud en winderig sportpark Twistveen was de tribune goed gevuld, dus over publieke belangstelling hadden spelers niet te klagen. Om half drie blies scheidsrechter Marsman uit Deventer af voor de 16de wedstrijd van het seizoen 2012-2013.

Hoofdtrainer Marcel Borkent had, al dan niet gedwongen, de nodige wijzigingen in zijn basis team aangebracht. Zo was het de 19 jarige Coen Sickman die vanaf het begin zijn opwachting maakte in het centrum van de verdediging. En vormde hij samen met zijn leeftijdsgenoot Bernd Bove het hart van de Westerhaarse verdediging. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en zo kon het gebeuren dat Jordy Harms, die de aanvallende linkerflank voor zijn rekening nam, vol op zijn enkel werd geraakt en al snel een blessure behandeling nodig had. Het zag er niet goed uit en het leek erop dat hij als snel vervangen moest worden.

Introductie scheiding

Er werd onmiddelijk een wisselspeler uit voorzorg uit de dug-out gestuurd voor een warming-up. In de tussentijd was Gramsbergen dat in de 7de minuut op een 0-1 voorsprong kwam en al snel een voorsprong nam. Voorwaarts trapte af en zocht de aanval om de achterstand weer snel ongedaan te maken. Jordy Harms werd in de aanval betrokken, hij werd wederom op zijn enkel geraakt en uit frustratie maakte hij een trappende beweging naar zijn directe tegenstander die hem voor de tweede keer onderuit geschoffeld had. Helaas voor hem stond scheidsrechter Marsman er bovenop en deze kon niet anders doen dan hem de rode kaart te geven. En zo stond Voorwaarts met 8 minuten spelen op een 0-1 achterstand en met 1 man minder! Maar gelukkig gaf Voorwaarts zich niet gewonnen en was het Michel Lensen die na goed combinatie voetbal in de 11de minuut de gelijkmaker binnen schoot. Met een man minder had Voorwaarts zelfs de betere kansen, wat resulteerde in de 29ste minuut in een 2-1 voorsprong. Dit keer was het de Westerhaarse goalgetter Gert Dogger die de Gramsbergse doelman Veldsink met een prachtig lob verschalkte. Deze voorsprong bleef tot het rustsignaal op het scorebord gehandhaafd.

Voor de tweede helft was de vraag of het Westerhaarse tiental de voorsprong vast kon houden. De verwachting was dat Gramsbergen, Voorwaarts onder druk zou zetten en de overtal situatie uit zou nutten. Maar dit was niet het geval, het was Voorwaarts dat zelfs de betere kansen kreeg. Zo was het Theo Mulder die in de 58ste minuut op de lat schoot. Gramsbergen probeerde het wel maar was niet bij machte om Voorwaarts het echt moeilijk te maken. Er waren wel een aantal haglijke moment voor het Voorwaarts doel maar dat bleef het bij. Hierdoor kon het gebeuren dat het Westerhaarse tiental in 83 minuten een 0-1 achterstand om kon buigen in een 2-1 voorsprong en de drie punten in eigen huis konden houden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het Zwolse CSV ’28 op het programma. Hopelijk kunnen de mannen van Marcel Borkent dezelfde energie op de mat leggen en wederom een goede teamprestatie leveren.

Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Michel Lensen (Gerran Protzman), Bernd Bove, Theo Mulder, Israel Basmaci, Gert Dogger (Jordi Niks), Coen Sickman (Jamie Snippe), Tom Meier, Jordy Harms en Wout Roelofs