Promotieduel voor SDO/UNI

0
740

In Hardenberg op het sportveld van kv Juventa speelde SDO/UNI een beslissingswedstrijd om te bepalen wie er tweede in de competitie werd. Zodoende zou een promotieduel worden afdwongen naar de 2’de klasse. Tegenstander was Elko uit Elim. In de reguliere competitie had het combinatieteam beide duels tegen Elko verloren.

De eerste helft kwam SDO/UNI voor met 1-0 en was al vrij snel duidelijk dat het geen doelpuntenfestijn zou worden. Verdedigend werd er prima werk verricht en aanvallend waren er kansen genoeg. Dat het vizier niet altijd goed stond had onder andere met de wind te maken, die nadrukkelijk aanwezig was op sportpark de Kruserbrink. Via 1-1 zou de stand na 35 minuten korfballen een schamele 3-1 voorsprong zijn in het voordeel van SDO/UNI.

De tweede helft begon goed voor SDO/UNI via 4-2 werd er uitgelopen naar een 6-2 voorsprong. Elko ging wisselen om zodoende wat te forceren. Dit leek te lukken, via 6-4 werd er naar een kwartier spelen in de tweede helft de aansluitingstreffer gemaakt door Elko. (6-5) Even leek SDO/UNI wat van slag, maar het bleef rustig en geconcentreerd korfballen, wat uiteindelijk via een afstandsschot en een doorloopbal de gewenste 8-5 voorsprong opleverde. De eindstand zou uiteindelijk 9-5 worden. Door deze overwinning kan het zich gaan opmaken voor een promotieduel naar de 2’de klasse. Tegenstander zal Flamingo’s uit Buitenpost zijn. Locatie en tijdstip zijn nog niet bekend, zodra deze bekend zijn zal dit te vinden zijn op de sites van beide verenigingen.