Prima spelend Voorwaarts in evenwicht tegen kampioenskandidaat Be Quick ’28

0
1229

voobeq.jpgBe Quick ’28 is een vrij onbekende tegenstander voor Voorwaarts. Een archivaris van Be Quick had de laatste ontmoeting gevonden in de jaren 80 van de vorige eeuw. Voor de wedstrijd werd er uiteraard gekeken naar de huidige stand . En dan zie je Be Quick ’28 4 gespeeld 10 punten en Voorwaarts 3 punten uit evenveel wedstrijden. En dan ook nog te bedenken dat we buiten de al geblesseerden Coen Sickman en Björn Wessels, ook nog Jordy Harms moesten missen vanwege een rugblessure. Bram Visser kwam hem zeer verdienstelijk vervangen. De voortekenen waren dus niet zo gunstig. Maar het moet gezegd worden, Voorwaarts speelde voor de rust uitstekend. Met veel inzet werden de betere kansen gecreëerd tegen een iets gemakkelijker spelende tegenstander. Jordy Niks kwam een teenlengte te kort na een voorzet van Bram Visser, Gert Dogger schoot na een prima voorzet van Jordy Niks van dichtbij in het zijnet. Be Quick’28 kwam na ongeveer 25 minuten dan ook iets tegen de verhouding op voorsprong. Een vloeiende aanval over rechts werd bij de 2e paal fraai binnen gekopt door Sander Aarten : 0-1. Voorwaarts antwoorde meteen. Een voorzet vanaf rechts werd door Gert Dogger doorgekopt waardoor de bal bij Timo ter Braak kwam die met links prima binnenschoot : 1-1. Meteen na de gelijkmaker voorkwam Tom Meier op miraculeuze wijze een nieuwe achterstand. Na wisselende kansen kwam Be Quick in de 43e minuut weer op voorsprong.

Een snelle aanval door het midden werd beheerst afgerond door Hugo Winkeler : 1-2. Maar weer kwam het antwoord snel. Na een steekpass van Bram Visser wist Jordy Niks met een handige beweging alle verdedigers het bos in te sturen. Hij omspeelde de doelman en scoorde beheerst : 2-2.
Na rust was Be Quick de beter spelende ploeg. Dinand Stuifzandt verrichtte een onwaarschijnlijke redding met de voet op een inzet van Sander Aarten en Sertac Yilmaz testte de onderkant van de lat met een fraaie kopbal. Voorwaarts kwam er nog maar sporadisch uit. Erg gevaarlijk werd het echter niet meer. Na 95 minuten floot de weer uitstekend fluitende Jan de Vries voor de laatste keer. Speltechnisch had Be Quick misschien wel moeten winnen. Maar het is dan mooi om te zien hoe Voorwaarts zich hier als een TEAM tegen verzet. En dan is een gelijkspel een mooie beloning. Een resultaat wat hoop bied voor de toekomst, te beginnen met een uitwedstrijd tegen, ook al promovendus, Blauw Wit’66 in Holten. Leuk ook om nog even te vermelden dat in slotfase 2 spelers hun debuut mochten maken nl Mauro Slatius en Vincent Snippe. Vincent maakte meteen indruk toen hij een gevaarlijke aanval onschadelijk maakte.
Opstelling: Stuifzandt; de Lange (82. Snippe), Slot, Meier en Derks (70. Postma); Niks, ter Braak, Bove en Roelofs; Dogger en Visser (78. Slatius).