Prima competitiestart voor SDO

0
709

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor SDO. De ploeg trad thuis aan tegen d’Ommerdieck uit Nieuwleusen. Door de prima voorbereiding, waarin SDO alle drie oefenwedstrijden met ruime cijfers won, ging de ploeg met veel vertrouwen de wedstrijd in.

SDO begon erg sterk aan de wedstrijd. Uit de eerste aanval werd niet gescoord, maar de 2 aanvallen daarna leverden 2 doelpunten op. Na de vakwissel wist SDO opnieuw snel een doelpunt te maken. Zo was het binnen 5 minuten 3-0. De bezoekers konden hier niks tegenover zetten, SDO liep steeds verder weg. De Westerhaarders creëerden veel kansen en kwamen ook regelmatig tot scoren. Bij rust was de stand 9-1. Na rust veranderde het spelbeeld niet. SDO bleef heer en meester, d’Ommerdieck had niks in te brengen. Het publiek zag dat de Oranjehemden in een saaie tweede helft niet meer in gevaar kwamen. Einstand SDO – d’Ommerdieck 16-6.

Volgende week zaterdag is SDO vrij. Een week later, 10 september, speelt SDO thuis tegen Groen Zwart uit Borne. De wedstrijd begint om 15:30 uur.