Prijswinnaars ideeen toekomst zwembaden bekend

0
758

logo-gemeente.jpgMaandag 27 juni om 18.00 uur reikt de werkgroep zwembaden samen met wethouder Idzinga (wethouder met burgerparticipatie in zijn portefeuille) de prijzen uit aan de winnaars van de prijsvraag ‘toekomst zwembaden’. In totaal zijn vier prijzen te vergeven, de eerste prijs is een Wellness arrangement voor twee personen. De uitreiking gebeurd voorafgaand aan de zwemvierdaagse in Vroomshoop. Na de prijsuitreiking lost de wethouder het startschot voor de zwemvierdaagse. De prijsvraag is één van de manieren om ideeën uit de samenleving te krijgen waarmee de werkgroep aan de slag kan.

Introductie scheiding

In totaal hebben maar liefst 32 mensen uit de samenleving van Twenterand een idee ingezonden voor de zwembadenproblematiek in Twenterand. De werkgroep heeft bepaald wie de vier prijswinnaars zijn met het meest inspirerende idee. Dat wil niet direct zeggen dat het ook het beste idee is en dat wil ook niet zeggen dat het idee uitvoerbaar is. Maar het wil wel zeggen dat de werkgroep het meest wordt geïnspireerd door deze ideeën om aan de slag te gaan voor de toekomst van de zwembaden in Twenterand.

Hoe nu verder?
De werkgroep werkt maximaal drie scenario’s voor de toekomst van de zwembaden uit om aan de raad te presenteren. De prijsvraag is slechts één van de manieren voor de werkgroep om zich te laten inspireren. Naast de prijsvraag wordt een enquête gehouden. De werkgroepleden zijn vrij om zich te laten adviseren door de achterban en de samenleving en men is natuurlijk vrij om eigen ideeën in te brengen. Op deze manier worden realistische scenario’s uitgewerkt die breed gedragen worden door de samenleving. Gedurende de zomervakantie worden de kosten en haalbaarheid van de scenario’s doorgerekend waarna de scenario’s aan de raad gepresenteerd worden door de werkgroep. De werkgroep adviseert de raad maar uiteindelijk beslist de raad welk scenario het wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier