Prijs t.w.v. € 500,- voor beste straat Twenterand

0
671

logo_gemeente_twenterand_182Vanaf begin november tot mei 2009 gaan de bewoners van De Vloedgraven in Den Ham gezamenlijk energie besparen. Dit alles in het kader van de feestelijke campagne het Nationale Klimaatstraatfeest. Het is de eerste straat in de gemeente Twenterand die meedoet aan deze campagne en wethouder Van Abbema hoopt dat er nog vele zullen volgen: “Het is van groot belang dat er zoveel mensen meedoen aan deze actie en daarmee energie besparen. Het behoud van onze leefomgeving staat centraal en daar moet iedereen z`n steentje aan bijdragen,” aldus de wethouder. Daarom stelt het college van burgemeester en wethouders een extra prijs t.w.v. € 500,- in het vooruitzicht voor die straat binnen onze gemeente, die aan het eind van de campagne tot ‘Klimaatstraat` van de gemeente Twenterand gekroond kan worden. Van Abbema: “Wat die prijs is, daar gaan we eens goed over nadenken, maar dat het een link heeft met energiebesparing en klimaat, dat zal duidelijk zijn.”

“We zijn natuurlijk enorm trots op die hoge klassering van De Vloedgraven,” zo vervolgt Van Abbema. “Een prestatie die zij vooral op eigen kracht hebben bereikt. Wij hoefden alleen onze steun kenbaar te maken aan de landelijke organisatie en ze waren 1000 punten rijker, makkelijk verdiend.”

Stimulans
Maar daar wil het college van de gemeente Twenterand het niet bij laten. Wethouder Van Abbema wil andere straten in de gemeente stimuleren om mee te doen. Uiteraard ontvangen ook die straten 1000 punten. De belangrijkste reden voor de wethouder om straten te stimuleren mee te doen, zit in het duurzame karakter van de campagne. Gemeente Twenterand werkt hard aan een duurzame samenleving. De inzet van inwoners is daarbij onontbeerlijk. De klimaatverandering kan alleen gestopt worden als iedereen meedoet. Door energie te besparen of door te kiezen voor duurzame energie. En daar draait het Klimaatstraatfeest om.
De doelstellingen van het Klimaatstraatfeest sluiten naadloos aan op de doelstellingen van Millenniumgemeente Twenterand. Met de uitgave van de energiebespaarbox, duurzaam inkopen door de gemeente en nog een aantal andere activiteiten geeft de gemeente Twenterand al invulling aan die doelstellingen.

Hoe doet u mee?
De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen. Vijfhonderd straten in Nederland met de meeste Klimaatpunten krijgen allemaal een Klimaatstraatfeest cadeau op 16 mei 2009. En de straat die de allermeeste energie heeft bespaard, krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest. En daarbovenop geeft de gemeente voor de beste straat in de Gemeente Twenterand nog eens een prijs t.w.v. € 500,-!
Dus wie weet sleept De Vloedgraven uit Den Ham of een andere straat in de gemeente Twenterand de titel ‘Beste klimaatstraat van Nederland` in de wacht.
Aanmelden gaat via www.klimaatstraatfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier