Postduiven zorgen voor spectaculair schouwspel in Westerhaar

0
1996

img_4677_640x480_640In het kader van 125 jaar Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben de postduiven verenigingen De Zilvermeeuw en Ons Genoegen een duivenlossing georganiseerd op zaterdag 14 augustus om de duivensport te promoten. De afd. Friesland had toegezegd dat deze afdeling zijn duiven wel in Westerhaar wilde lossen.
Vrijdags avonds laat kwam de duivenvrachtwagen in Westerhaar aan. De vrachtwagen werd op de juiste plek gezet en waterpas gesteld om de duiven van water te voorzien.

Op zaterdagmorgen was het prachtig duivenweer zodat de 4400 duiven gelost konden worden, maar voor ze gelost werden vertelde de afdelingsvoorzitter Dhr. Ben Geerink alles over de duivensport van ei tot lossing.

Voor alle aanwezigen was er een boekje over de duivensport die ter beschikking gesteld zijn door de Nederlandse Postduiven Organisatie. Alle schoolkinderen van het dorp hadden een aantal weken een kleurplaat gekregen konden ze inruilen voor een zakje snoep, omdat ze zo goed hun best hadden gedaan.
Om precies 10.15 uur werden de deuren van de duivencontainer geopend.
Een kwartier later dan gepland, omdat nog veel mensen onderweg waren naar het terrein, vlogen de duiven naar hun hok in Friesland terug.
Nadat de duiven gelost waren konden belangstellenden de duivenwagen van binnen bekijken en zien hoe goed de postduiven vervoerd worden.

De organisatie kan weer terug zien op een weer geslaagd evenement in het kader van 125 jarig bestaan van het dorp en dit alles werd door schatting 1000 bezoekers aanschouwd.

Op www.westerhaar.eu zijn een groot aantal foto`s te zien en binnenkort een video van het gebeuren

Wij hebben nog foto`s ontvangen van H.L. Witmer, die zijn nu geplaatst in het fotoalbum.

Video op TV-OOST

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier