Politie waarschuwt voor goudverkopers

0
638
logo_pollitieRegio – Politie Twente wil waarschuwen voor oplichters die nepgouden sieraden proberen te verkopen. Zij doen dit op allerlei manieren en op veel verschillende plekken. Inmiddels zijn bij Politie Twente meldingen binnengekomen van inwoners uit onder andere Westerhaar en Vriezenveensewijk.
Hoewel er op veel verschillende manieren wordt geopereerd, komt telkens overeen dat één of meerdere personen ‘gouden’ sieraden proberen te verkopen. Het betreffen echter sieraden van staal. In een aantal gevallen wordt gesproken over oplichters met een buitenlands uiterlijk, vermoedelijk Roemens.

In een tweetal gevallen hebben de oplichters een succesvolle wisseltruc gebruikt. Zij spraken voorbijgangers aan en lieten een ‘gouden’ ketting zien met de vraag of men deze zou willen kopen. Vervolgens werd de ketting ongevraagd bij de voorbijgangers omgedaan, waarna de oplichters kans zagen de echte gouden kettingen van de gedupeerden buit te maken en er vandoor te gaan.

Ook zijn mensen in winkels, op straat en aan de deur aangesproken. In de meeste gevallen is hier niet op ingegaan.

`Mocht u benaderd worden door dit soort ‘goudverkopers’, dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie en probeer een zo duidelijk mogelijk signalement van de personen op te nemen. Vergeet niet het kenteken te noteren van het voertuig waarmee zij zich verplaatsen. Als u benaderd bent of wordt, kunt u contact opnemen met Politie Twente, 0900-8844`, aldus de politie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier