Politie waarschuwt voor gladheid!!

0
605

logo_gladheid_453Automobilisten moeten de komende nachten uitkijken voor gladheid. Rijkswaterstaat en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) waarschuwden dinsdag voor de eerste gladheid van dit winterseizoen.

Slecht weer in Nederland

De komende nachten is er sprake van minima rond het vriespunt. Het is volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat overigens niet extreem vroeg voor de tijd van het jaar, maar “aan de eerste gladheid moeten mensen altijd even wennen.

De ervaring leert dat het elk jaar tot problemen leidt”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd, vooral tijdens ochtendspits.

Zout strooien

Rijkswaterstaat gaat de komende nachten op diverse plaatsen zout strooien. “Desondanks kan het toch plaatselijk glad worden”, aldus de organisaties. Ze adviseren de weersvoorspelling en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden.

Volgens weerkundige Harry Geurts van het KNMI is de kou waarschijnlijk iets van deze week. De nacht van maandag op dinsdag werd de eerste vorst van het jaar gemeten. In Volkel was het in de nacht van maandag op dinsdag al min 0,6 graden. “De komende dagen zet de kou door; hier en daar vriest het tot 3 graden”, aldus Geurts.

Hagelbuien

Volgens hem komen dinsdagavond vooral aan de kust nog veel (hagel)buien voor. In het binnenland wordt het snel helder.

Hij verwacht dat het volgende week alweer warmer wordt. “Dan zijn we de vorst waarschijnlijk alweer kwijt.” De eerste vorst van dit jaar is ook volgens Geurts niet vroeg voor de tijd van het jaar. “De vroegste sneeuw hadden we in ons land op 13 oktober 1975.”
(c) ANP

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier