Politie Twenterand kiest voor agent op straat

0
757

De politie in de gemeente Twenterand laat dit jaar door een gebrek aan personeel de vuurwerkvoorlichting schieten. Ook zijn er minder agenten voor het begeleiden van de intocht van Sinterklaas, de verkeersexamens en de fietscontroles op scholen.

Burgemeester Bernard Kobes heeft er geen moeite mee. Dat geldt ook voor het terugbrengen van de openingsuren van het politiebureau in Vriezenveen en van de politieposten in Westerhaar en Vroomshoop. „Liever een agent op straat dan aan de balie”, aldus Kobes.

Het gaat hem vooral om de resultaten die de agenten op straat boeken. En die zijn goed, betoogt teamchef Harry Zonder van de politie Twenterand. „We zijn erg trots op ons oplossingspercentage van 30 procent. Nergens in Twente worden zoveel inbraken en andere delicten opgelost als in de gemeente Twenterand.”

Trends dit jaar waren een daling van de jeugdoverlast in Vroomshoop, stabilisering in Vriezenveen en Den Ham en een stijging in Westerhaar. Afgelopen weekeinde deelde de politie nog zeven bekeuringen uit aan jongeren die rond kulturhus De Klaampe voor overlast zorgden.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier