Politie haalt 20-jarige bestuurder van de weg in Westerhaar-Vriezenveensewijk, mogelijk onder invloed

0
1337

logo-Politie.jpgIn de nacht van zondag 15 op maandag 16 januari zagen politieagenten een auto rijden op de Bremstraat in Westerhaar_Vriezenveensewijk. Zij besloten deze auto te controleren.

De bestuurder bleek een 20 jarige man uit Almelo te zijn. Het viel de agenten op dat de man een opvallend bleke gelaatskleur had. Ook waren zijn pupillen verwijd, was zijn oogwit geel en stond hij erg onrustig. De agenten kregen het vermoeden dat de bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen. De man werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Hier werd bloed afgenomen.

Het bloedmonster zal door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht worden op de aanwezigheid van stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Wanneer deze stoffen (medicijnen/drugs) aangetroffen worden, wordt er proces verbaal opgemaakt in verband met het rijden onder invloed. Het rijden onder onder invloed van drugs/medicijnen is overigens strafbaar volgens hetzelfde wetsartikel als het rijden onder invloed van alcohol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier