Poging tot doodslag op twee agenten

0
1006

logo-Politie.jpg De politie heeft dinsdagavond 7 februari drie inwoners van Westerhaar – Vriezenveensewijk aangehouden. Een 48-jarige man wordt verdacht van poging doodslag van twee agenten in functie, zijn 44-jarige vrouw en 18-jarige zoon worden verdacht van mishandeling van een 39-jarige plaatsgenoot.

Dinsdagavond kwam omstreeks 22.30 uur de melding dat een 39-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk zojuist was mishandeld door een 18-jarige plaatsgenoot en diens 44-jarige moeder in de Rozenstraat. Aanleiding is een langer lopend conflict tussen beide partijen. De politie werd in kennis gesteld en agenten gingen direct ter plaatse. De 39-jarige verklaarde dat de twee, samen met een 48-jarige man, terug naar hun woning waren gegaan.

In de woning van de 48-jarige man en zijn vrouw en zoon aan de Heidestraat, vertelden de agenten dat aangifte van mishandeling was gedaan, waarop de situatie escaleerde. Het drietal begon te schreeuwen en de 48-jarige man pakte uit de keuken een groot keukenmes. Hiermee bedreigde hij één van de agenten door met het mes in de richting van de agent te lopen en daarbij bedreigingen te uiten. Hierop werd door andere agenten het dienstwapen ter hand genomen. De 48-jarige man draaide zich om en liep met het mes richting een andere agent, die hij eveneens bedreigde met de dood. Op dat moment pakte de 18-jarige zoon het mes van zijn vader af en bracht deze naar de keuken.

Introductie scheiding

De 48-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal worden voorgeleid bij de Rechter-commissaris. Hem wordt poging doodslag van twee agenten ten laste gelegd. Zijn 44-jarige vrouw en 18-jarige zoon zijn aangehouden voor het mishandelen van de 39-jarige plaatsgenoot. Ook zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Geweld tegen politiemensen: De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier