Plijter en Paters Nationaal damkampioen

0
2694

Berend Plijter en Mark Paters zijn de eerste Nationale damkampioenen in de categorieën B en C. Beide spelers vloerden in een zinderende finale hun tegenstander.
De Groninger Plijter koos in de slotronde te Westerhaar voor een rustige opbouw. Toen opponent Dirk van Schaik uit Maassluis even niet oplette, stond plotseling zijn stand in brand. Overal dreigden doorbraken. Van Schaik dacht met een tijdelijk offer uit de problemen te komen. De dammer uit Ten Boer trok echter resoluut op naar de damlijn en behaalde zo zijn dertiende punt.
De Limburger Dennis Joosten eindigde samen met Boike Mathoera (Almere) op de tweede plek. Op weerstandpunten werd Joosten tweede en Mathoera de nummer drie. Joosten liet een opsluiting van zijn korte vleugel toe in ruil voor een krachtige bezetting van het centrum. Zijn Zeeuwse tegenstander Evert Wiskerke werd compleet overrompeld.
Mathoera won erg gemakkelijk een schijf in zijn partij tegen Kennedy Krishnadath. Toch had hij nog 55 zetten nodig om de volle buit binnen te halen.
In groep B waren op de slotdag nog vier gegadigden voor de titel. De kansen golfden op en neer. Wethouder Mark Paters uit Vroomshoop bleef alle spanningen voortreffelijk de baas en versloeg Hans Loots. De man uit Woerden plaatste enthousiast een voorpost. Paters ontmantelde de binnendringer met schijfwinst. De sportwethouder van de gemeente Twenterand koos niet de snelste weg naar de winst maar mocht zich uiteindelijk toch toernooiwinnaar noemen. Paters behaalde vijf overwinningen en speelde drie keer remise.
In de schaduw van Paters vochten zijn clubgenoten Bertwin Letteboer en Koert Meuleman een vlijmscherp duel uit om de derde plaats. Letteboer kende in het toernooi een slechte start en was sindsdien bezig met een opmerkelijke inhaalrace. Aanvankelijk waren de beste papieren voor Meuleman. Met een geniepige slagzet trok Letteboer desondanks de winst naar zich toe.
Geert Kleine eindigde op een punt achter Paters als tweede. De Hoogevener kwam tegen Hedwig Callender (Den Haag) een schijf voor maar zag zijn tegenstander naar remise ontsnappen. Bertwin Letteboer finishte als derde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier